Ζάεφ: Η συμφωνία αναγνωρίζει τη «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα

Ζάεφ: Η συμφωνία αναγνωρίζει τη «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα

Ιστορική στιγμή που θα καθορίσει το μέλλον των παιδιών της πΓΔΜ χαρακτήρισε ο Ζόραν Ζάεφ σε ομιλία του στο Κρούτσεβο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ σημείωσε ότι, εάν επικρατήσει το «Ναι», «δεν πρόκειται να ντροπιαστούμε ξανά με την ονομασία FYROM» ενώ αντίθετα διασφαλίζεται αιώνια η αναγνώριση της «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας.

«Το "Μακεδονικό" έθνος θα είναι αιώνια αναγνωρισμένο από όλο τον κόσμο, όσοι μιλούν τη "μακεδονική" γλώσσα θα αναγνωρίζονται παντού» τόνισε ενώ συμπλήρωσε ότι επρόκειτο για έναν δύσκολο συμβιβασμό καθώς «θα πρέπει να προσθέσουμε έναν γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα της χώρας».

Τέλος, ο σκοπιανός πρωθυπουργός επισήμανε πως «πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ξεχάσουμε τις πολιτικές μας διαφορές. Οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται, η “Μακεδονία” είναι εδώ για πάντα. Αυτή που μας κρατά ενωμένους σ’ αυτή τη γη, αυτή που αξίζει τον κόπο για να ενωθούμε, για τα παιδιά μας και το μέλλον μας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ