Υπόθεση Έπσταϊν: Ψυχολόγος είχε ανάψει «πράσινο» για την έξοδό του από τη λίστα παρακολούθησης

Υπόθεση Έπσταϊν: Ψυχολόγος είχε ανάψει «πράσινο» για την έξοδό του από τη λίστα παρακολούθησης

Ψυχολόγος στην ομοσπονδιακή φυλακή στο Μανχάταν, όπου ο χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν ήταν κρατούμενος εν αναμονή της δίκης του για κατηγορίες σωματεμπορίας και βιασμούς ανηλίκων, είχε εγκρίνει την απόφαση να αφαιρεθεί από τη λίστα παρακολούθησης των τροφίμων, για τους οποίους υπάρχει φόβος ότι μπορεί να αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν.


Η είδηση έγινε γνωστή με επιστολή που εστάλη πό τον βοηθό του υπουργού Δικαιοσύνης, Στίβεν Μπόιντ προς τα ηγετικά στελέχη της Δικαστικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, τα οποία και είχαν ζητήσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του Έπσταϊν.

Στην επιστολή, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, επιβεβαιώνεται ότι ο Έπσταϊν είχε τοποθετηθεί τον Ιούλιο στη συγκεκριμένη λίστα από το Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο (MCC) του Μανχάταν. Με την είσοδό του στην λίστα, ο κάθε φυλακισμένος κρατείται σε ειδικό κελί υπό διαρκή παρακολούθηση του προσωπικού ή από συγκρατουμένους του.

Ο Έπσταϊν αφαιρέθηκε από τη λίστα αυτή έπειτα από αξιολόγηση ενός ψυχολόγου που διέγνωσε ότι δεν δικαιολογείται να παραμένει υπό παρακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί στις 6 Ιουλίου στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου προσγειώθηκε το ιδιωτικό αεροσκάφος του προερχόμενο από το Παρίσι. Ο 66χρονος χρηματιστής αυτοκτόνησε στο κελί του στις 10 Αυγούστου.

Πηγή: Reuters

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ