Βρετανία: Ιδιοκτήτης καφέ απαγόρευσε τα μικρά παιδιά κι επιτρέπει στους πελάτες μόνο σκύλους

Βρετανία: Ιδιοκτήτης καφέ απαγόρευσε τα μικρά παιδιά κι επιτρέπει στους πελάτες μόνο σκύλους

Ο Bob Higginson είναι ιδιοκτήτης ενός μικρού καφέ στο Brixham της Αγγλίας και τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει θέμα συζήτησης στην πόλη του, επειδή ανακοίνωσε πως απαγορεύει στο κατάστημά του τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.   

Μιλώντας στην βρετανική τηλεόραση σχετικά με την απόφασή του να απαγορεύει την είσοδο σε γονείς με μικρά παιδιά αλλά να συνεχίσει να επιτρέπει στους πελάτες του να φέρνουν μαζί τα σκυλιά τους, είπε πως η νέα πολιτική του έχει στόχο την «ηρεμία και ησυχία» αλλά και αποφυγή ζημιών.   

Το Chart Room, όπως ονομάζεται το καφέ που διατηρεί, είναι ένα μικρός χώρος διακοσμημένος με αντικείμενα που παραπέμπουν στα ταξίδια και όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης του τα περισσότερα από αυτά είναι ακριβά και αναντικατάστατα, καθώς αποτελούν βίντατζ κομμάτια. «Πρώτον θέλουμε να δημιουργήσουμε μια όμορφη, χαλαρή ατμόσφαιρα για τους πελάτες μας. Επίσης υπάρχουν ακριβά κομμάτια τριγύρω... Και στο παρελθόν πολλά παιδιά έχουν σπάσει πράγματα», εξηγεί ο Higginson. «Οι ενήλικες δεν έχουν ανάγκη από παιδάκια να τρέχουν γύρω τους και να τους αποσπούν την προσοχή. Οι σκύλοι έχουν πολύ καλύτερους τρόπους από τα παιδιά. Αυτά σπάζουν πράγματα, οι σκύλοι όχι», σχολίασε ο ίδιος.      

Η κίνησή του να τοποθετήσει στην πόρτα μια ταμπέλα που παροτρύνει τους όσους έχουν παιδιά κάτω των 12 ετών να πιουν αλλού τον καφέ τους, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη μικρή πόλη. Σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία για τα καταστήματα, έχει κάθε δικαίωμα να προβεί σε μια τέτοια απαγόρευση αλλά η πρωτοβουλία του έχει διχάσει αρκετά τους συμπολίτες του. Κάποιοι τον συγχαίρουν με ανακούφιση για την κίνηση καθώς δεν τους ενοχλεί μια μικρή «απόδραση» από το «χάος» που συχνά δημιουργούν τα μικρά παιδιά και άλλοι τον κατηγορούν πως κάνει διακρίσεις και προσβάλλει τους γονείς. 

 

 

Πηγή: www.lifo.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ