Βενεζουέλα: Στο 41,5% η συμμετοχή στις εκλογές - 10 νεκροί

Βενεζουέλα: Στο 41,5% η συμμετοχή στις εκλογές - 10 νεκροί

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο το τελευταίο 48ωρο στη Βενεζουέλα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο 41,5% μετρήθηκε το ποσοστό συμμετοχής στις αμφιλεγόμενες εκλογές της Βενεζουέλας για η Συντακτική Συνέλευση, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή.

Στις κάλπες προσήλθαν λίγοι περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η Συντακτική Συνέλευση θα διαθέτει υπερεξουσίες και στόχος του προέδρου Νικολάς Μαδούρο είναι μέσω αυτού του σώματος να προχωρήσει σε αλλαγή του Συντάγματος.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αναγνώρισαν την εκλογική διαδικασία και κάλεσαν τους ψηφοφόρους τους να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, κάλεσμα που εισακούσθηκε.

Ενώ οι υποστηρικτές της κυβέρνησης έσπευδαν να ψηφίσουν την αλλαγή, οι οπαδοί της αντιπολίτευσης γέμιζαν τους δρόμους των πόλεων δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην διαδικασία των εκλογών, για την οποία εκφράζονται διεθνώς φόβοι πως είναι «στημένη».

Ο στρατός διέλυσε τους διαδηλωτές που επιτέθηκαν σε εκλογικά τμήματα και έστησαν οδοφράγματα, προσπαθώντας να ακυρώσουν την διαδικασία εκλογής Συντακτικής Συνέλευσης. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των εισαγγελέων, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την νύχτα, έως το πρωί της Κυριακής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών το τελευταίο τετράμηνο σε τουλάχιστον 120.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ