Ο Τζόνσον ζητά βοήθεια από Μέρκελ, Μακρόν και Γιούνκερ για το Brexit

Ο Τζόνσον ζητά βοήθεια από Μέρκελ, Μακρόν και Γιούνκερ για το Brexit

Ο Μπόρις Τζόνσον θα στραφεί στην Ανγκελα Μέρκελ, τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζητώντας να στηρίξουν τη συμφωνία που πρότεινε στην ΕΕ για το Brexit, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να μιλήσει με την καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον πρόεδρο της Κομισιόν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας. Θα τους ζητήσει να συμβάλλουν στην προσπάθειά του για να συναφθεί συμφωνία για το Brexit μέσα στην εβδομάδα, ή να συναινέσουν σε μια «φιλική» αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, που επικαλείται κυβερνητική πηγή.

«Απέχουμε πολύ από τη συμφωνία για το Brexit»
Ομως, πηγή που πρόσκειται στο γραφείο του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στο BBC ότι η Βρετανία συνεχίζει να απέχει πολύ από το να κλείσει τελεσίδικη συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση και πως οι προσεχείς ημέρες θα είναι κρίσιμες για τη διαδικασία οριστικοποίησής της.

Λονδίνο και Βρυξέλλες ξεκίνησαν εντατικές συνομιλίες αυτό το σαββατοκύριακο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να αρθεί το αδιέξοδο για το Brexit. Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ απέφυγε να σχολιάσει το σχετικό δημοσίευμα του BBC, όταν ρωτήθηκε από το Reuters.

Ο Κόρμπιν δεν στηρίζει τη συμφωνία
Την ίδια ώρα, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε ότι είναι απίθανο να στηρίξει μια συμφωνία μεταξύ του Τζόνσον και της ΕΕ για το Brexit.

«Νομίζω ότι τα προβληματικά σημεία είναι αυτά της ρύθμισης και της απορρύθμισης που προέρχονται από οποιαδήποτε εμπορική διευθέτηση υπάρξει με την Ευρώπη και τον ευρύτερο κόσμο και επίσης πολύ σοβαρό είναι το θέμα των ιρλανδικών συνόρων», δήλωσε ο Κόρμπιν σε συνέντευξή του στο Sky News, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Και εάν αυτό δημιουργεί ένα σύνορο στην Θάλασσα της Ιρλανδίας αντί των ιρλανδικών συνόρων, το βλέπω να φέρνει προβλήματα», πρόσθεσε ο Κόρμπιν, εξηγώντας ότι θα προειδοποιήσει τους Βρετανούς βουλευτές να μην ταχθούν υπέρ της διεξαγωγής μιας ψηφοφορίας που θα επικυρώνει τη συμφωνία για το Brexit.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS