To Twitter απαντά στο διάταγμα Τραμπ για τα social media -«Απειλεί το μέλλον της ελευθερίας στο διαδίκτυο»

To Twitter απαντά στο διάταγμα Τραμπ για τα social media -«Απειλεί το μέλλον της ελευθερίας στο διαδίκτυο»

Την αντίδραση του Twitter προκάλεσε το διάταγμα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ για τα social media. Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα που περιορίζει την προστασία των εταιριών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ανοίγοντας τον δρόμο για αγωγές και μηνύσεις όσων θεωρούν πως θίγονται.

Το Twitter, λίγες ώρες προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι μια τέτοια κίνηση, απειλεί την ελευθερία στο ίντερνετ.

«Αυτό το διάταγμα είναι μία πολιτική προσέγγιση σε έναν νόμο-ορόσημο. Το άρθρο 230 προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης και βασίζεται στις δημοκρατικές αξίες. Κάθε προσπάθεια μονομερούς παρέμβασης απειλεί το μέλλον της ελευθερίας στο διαδίκτυο».

 

 

https://twitter.com/Policy/status/1266170586197262337

 

Ολοήμερη επίθεση Τραμπ στο Twitter

Ο Τραμπ προτού υπογράψει το διάταγμα, προχώρησε σε σειρά «τιτιβισμάτων» όπου επιτέθηκε στην πλατφόρμα, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων πως θα «κυνηγήσει» τις εταιρίες και ότι «θα φροντίσουμε οι φόροι των Αμερικανών να μην πηγαίνουν στους γίγαντες των social media, οι οποίοι καταπιέζουν την ελεύθερη έκφραση».

Ολα αυτά ξεκίνησαν μετά από δύο επισημάνσεις που έκανε το Twitter σε δύο ποστ του Τραμπ, τα οποία χαρακτήρισε ως «παραπλανητικά», κάτι που δεν έχει γίνει ξανά για πρόεδρο χώρας. Ο Τραμπ αντέδρασε οργισμένος και άρχισε να διαρρέει πως θα προχωρήσει σε μέτρα, καθώς θεωρεί πως προσπαθούν να παρέμβουν εν όψει εκλογών.

 

 

https://twitter.com/WhiteHouse/status/1266106020205662212

 


«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την ελευθερία της έκφρασης απέναντι σε έναν από τους χειρότερους κινδύνους. Έχουν απεριόριστη δύναμη να λογοκρίνουν, να περιορίζουν, να κρύβουν, να αλλάζουν την πραγματικότητα στην επικοινωνία ανάμεσα σε ιδιώτες ή μεγάλες ομάδες πληθυσμού. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην αμερικανική ιστορία με μια τόσο μικρή ομάδα εταιρειών να ελέγχει μια τόσο μεγάλη σφαίρα ανθρώπινης αλληλεπίδρασης» είπε ο Τραμπ λίγο πριν υπογράψει το διάταγμα, σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει αρκετή συζήτηση στις ΗΠΑ.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να προκαλέσει «αντιπερισπασμό» για την πανδημία του κορωνοϊού όπου οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 101.000 θύματα. Αλλοι πάλι θεωρούν πως όντως ο Τραμπ πιστεύει πως τα ΜΜΕ και τα σόσιαλ του κάνουν πόλεμο εν όψει των εκλογών, προβάλλοντας περισσότερο θέσεις των Δημοκρατικών και κριτικάροντας τον ίδιο.

«Σε μια χώρα που εδώ και καιρό λατρεύει την ελευθερία της έκφρασης, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε έναν περιορισμένο αριθμό διαδικτυακών πλατφορμών να επιλέγουν το λόγο στον οποίο οι Αμερικανοί μπορούν να έχουν πρόσβαση και να μεταφέρουν διαδικτυακά. Αυτή η πρακτική είναι ουσιαστικά μη αμερικανική και αντιδημοκρατική», είπε επίσης ο Τραμπ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ