Τρόμος στην Ευρώπη: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες από επιθέσεις σε Λονδίνο και Χάγη

Τρόμος στην Ευρώπη: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες από επιθέσεις σε Λονδίνο και Χάγη

Ο τρόμος των επιθέσεων σε ευρωπαϊκές πόλεις, επέστρεψε λίγες εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα.

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η Ευρώπη τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες σε Λονδίνο και Χάγη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι έξι. Την ίδια στιγμή, στο Παρίσι σήμανε συναγερμός, καθώς εκκενώθηκε σιδηροδρομικός σταθμός λόγω ύποπτης τσάντας.

Η μία από τις δύο επιθέσεις, έχει επιβεβαιωθεί ότι ήταν τρομοκρατική. Συγκεκριμένα, η βρετανική αστυνομία, χαρακτήρισε τρομοκρατική την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Δύο νεκροί από την επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, όταν ένας άνδρας τους επιτέθηκε με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου χθες το απόγευμα. Ο δράστης, ακινητοποιήθηκε από περαστικούς και αργότερα έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

«Με βαριά καρδιά οφείλω να σας ενημερώσω ότι εκτός από τον ύποπτο, που σκοτώθηκε από αστυνομικούς, δύο από τους τραυματίες στην επίθεση δυστυχώς υπέκυψαν» στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί, ανακοίνωσε η αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ Κρεσίντα Ντικ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Σύμφωνα με την αστυνομία, άλλοι τρεις τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία σε νοσοκομεία.

Η Ντικ είπε ότι στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται θα αυξηθούν οι περιπολίες, ένοπλων και άοπλων αστυνομικών. Οι αρχές, πρόσθεσε, εργάζονται για να ελαχιστοποιήσουν οποιαδήποτε απειλή μπορεί να υπάρχει. «Εργαζόμαστε με τη μέγιστη ταχύτητα για να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη και αν έχει εμπλακεί κάποιος άλλος» στην υπόθεση αυτή, τόνισε.

Ο δράστης φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, το οποίο αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι ήταν ψεύτικα. Πρόκειται για τον 28χρονο Ουσμάν Καν, που το 2012 είχε καταδικαστεί για αδίκημα σχετιζόμενο με τρομοκρατία και αποφυλακίστηκε πριν ένα χρόνο.

Ο δράστης της επίθεσης είχε καταδικαστεί για «αδίκημα σχετιζόμενο με ισλαμική τρομοκρατία», ανέφεραν οι Times. Αποφυλακίστηκε περίπου πριν από ένα χρόνο και φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές. Το Association Press, επικαλούμενο μια πηγή ασφαλείας τόνισε ο δράστης συνδεόταν με «ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις».

Επίθεση με μαχαίρι και στη Χάγη

Ανήλικοι είναι οι τρεις άνθρωποι που τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Χάγη, ύστερα από επίθεση με μαχαίρι σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης.

Όπως έγραψε στο twitter η ολλανδική αστυνομία, «και τα τρία άτομα που μαχαιρώθηκαν στην αγορά Grote Marktstraat, είναι ανήλικα και έχουμε επικοινωνήσει με τις οικογένειές τους».

Το ιστορικό κέντρο της πόλης αποκλείστηκε αμέσως και δεκάδες περιπολικά και ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο της επίθεσης, ενώ ελικόπτερα πήραν μέρος στις έρευνες.

 


 

Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης έβαλε στο στόχαστρο συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Από την πλευρά τους οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει μέχρι στιγμής αν αντιμετωπίζουν την επίθεση ως έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο ύποπτος που καταζητείται από τις αρχές είναι ένας άνδρας 45-50 ετών, πιθανότατα βορειοαφρικανικής καταγωγής, που φοράει γκρίζα αθλητική φόρμα και μαύρο τζάκετ.

Η επίθεση έγινε την ώρα που πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης έκαναν τα ψώνια τους, για να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις της Black Friday.

Παρίσι: Εκκενώθηκε σταθμός λόγω ύποπτης τσάντας
Ο σιδηροδρομικός σταθμός Gare du Nord στο Παρίσι εκκενώθηκε μερικώς και για σύντομο χρονικό διάστημα νωρίς το βράδυ της Παρασκευής έπειτα από τον εντοπισμό μιας αδρανούς οβίδας που βρέθηκε μέσα στο σάκο ενός ταξιδιώτη, ο οποίος και συνελήφθη, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Ο άνδρας που ελέγχθηκε τυχαία από αστυνομικούς στον σιδηροδρομικό σταθμό, είχε στην κατοχή του ένα «αδρανές πυρομαχικό» το οποίου παρέδωσε στους αστυνομικούς, δήλωσε μια πηγή της αστυνομίας. Σύμφωνα με μια πηγή κοντά στην έρευνα, ο άνδρας είναι στρατιώτης.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Παρισιού, η ανακάλυψη αυτής της «οβίδας» μέσα στην αποσκευή του ταξιδιώτη οδήγησε στην σύλληψή του και σε «μερική εκκένωση» του σταθμού για λόγους ασφαλείας.

Φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν εκατοντάδες ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού, που εξυπηρετεί καθημερινά 700.000 ταξιδιώτες. Το περιστατικό προκάλεσε προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας και έληξε περίπου στις 22:10 ώρα Ελλάδας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ