Τρίτη δοκιμή πυραύλων μέσα σε μία εβδομάδα από τον Κιμ

Τρίτη δοκιμή πυραύλων μέσα σε μία εβδομάδα από τον Κιμ

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πυραύλους μικρού βεληνεκούς άγνωστου τύπου, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.


Πρόκειται για την τρίτη φορά που δοκιμάστηκαν πύραυλοι μέσα σε μία εβδομάδα.

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τοποθεσίες στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας νωρίς το πρωί, διευκρίνισε το επιτελείο στο Γιονάπ.

Δύο αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέες εκτοξεύσεις πυραύλων και πρόσθεσαν πως κατά τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για δοκιμή παρόμοια με τις δύο προηγούμενες.

Ο ένας από τους αξιωματούχους, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, έκρινε ότι οι πύραυλοι δεν εγείρουν απειλή για τη βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πόσοι εκτοξεύθηκαν.

Η σημερινή δοκιμή ακολουθεί την εκτόξευση δύο πυραύλων το πρωί της Τετάρτης και άλλων δύο την περασμένη Πέμπτη 25η Ιουλίου.

Η σειρά δοκιμών ερμηνεύεται από αναλυτές ως ένδειξη της οργής της Πιονγιάνγκ για τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ μέσα στον μήνα.

Οι ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασαν χθες Πέμπτη τη σειρά πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.
Δεν ανησυχεί ο Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν τον ανησυχούν οι πρόσφατες δοκιμές πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα, τονίζοντας πως πρόκειται για όπλα μικρού βεληνεκούς.

Ο Ρεπουμπλικάνος ρωτήθηκε καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για το Οχάιο.

«Αυτό δεν είναι πρόβλημα για μένα, θα δούμε τι θα γίνει, αλλά πρόκειται για πολύ συνηθισμένους πυραύλους μικρού βεληνεκούς», απάντησε σε δημοσιογράφους.

Και πρόσθεσε ότι δεν είχε συζητήσει με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν «ποτέ» για τους «πυραύλους μέσου βεληνεκούς».

Ο Τραμπ έκανε τη δήλωση αυτή λίγη ώρα αφότου το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε εκ νέου πυραύλους άγνωστου τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS