Τραβάει το σχοινί η Τουρκία με ανιστόρητη πρόκληση – «Η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεχάσει ότι έπεσε στο Αιγαίο»

Τραβάει το σχοινί η Τουρκία με ανιστόρητη πρόκληση – «Η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεχάσει ότι έπεσε στο Αιγαίο»

Λίγες μόλις μέρες μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία επιμένει να τραβάει το σχοινί με ανιστόρητες προκλήσεις. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών το οποίο απάντησε με καθυστέρηση στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού την Παρασκευή.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι έπεσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, πρέπει να δει τους όρους της Λωζάννης όπου αποφάσισαν να καταβάλει αποζημίωση η Ελλάδα στους Τούρκους για τις σφαγές και τις φρικαλεότητες που διέπραξε». 

Συνεχίζοντας τους ανιστόρητους ισχυρισμούς του το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί την Ελλάδα «να αφήσει στην άκρη την γεμάτη φαντασία ιδεολογία

 

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

«Στην ομιλία του στην Αθήνα στις 6-8 Δεκεμβρίου 2019, υπό την επωνυμία της 6ης Διεθνούς Διάσκεψης για τα Εγκλήματα της Γενοκτονίας , ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε αβάσιμους, ψευδείς συκοφαντικούς εχθρικούς ισχυρισμούς εναντίον της ιστορίας μας. 

»Η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι έπεσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, πρέπει να δει τους όρους της Λωζάννης όπου αποφάσισαν να καταβάλει αποζημίωση η Ελλάδα στους Τούρκους για τις σφαγές και τις φρικαλεότητες που διέπραξε. Η επιτροπή Ερευνών των Συμμαχικών Χωρών, διαπίστωσε τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο Ελληνικός Στρατός κατά την εισβολή στην Ανατολία. Καλούμε την Ελληνική ηγεσία να ακολουθήσει το δρόμο του Έλληνα πρωθυπουργού Βενιζέλου που πρότεινε για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ που ίδρυσε τη Δημοκρατία της Τουρκίας να αφήσει στην άκρη την γεμάτη φαντασία ιδεολογία και την καλούμε να οικειοποιηθούν τις αρχές φιλίας και καλής γειτονία».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS