Ο Τραμπ ανακοίνωσε την αναβολή της Συνόδου των G7 -Στην επόμενη θα προσκαλέσει και άλλες χώρες

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την αναβολή της Συνόδου των G7 -Στην επόμενη θα προσκαλέσει και άλλες χώρες

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα αναβάλλει τη Σύνοδο των G7, που ήθελε να διεξαχθεί με παρόντες τους ηγέτες στην Ουάσινγκτον περί τα τέλη Ιουνίου.

Καθώς και ότι θα προσκαλέσει τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και άλλων χωρών στη συνάντηση. Η G7 είναι «πολύ ξεπερασμένη» ως σχήμα, «δεν αντανακλά σωστά τι γίνεται στον κόσμο», υποστήριξε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο προεδρικό αεροσκάφος, διευκρινίζοντας πως σκοπεύει να προσκαλέσει στη σύνοδο τους ηγέτες της Νότιας Κορέας, της Αυστραλίας, της Ινδίας και της Ρωσίας και ότι θέλει πλέον να διεξαχθεί το φθινόπωρο.

Η κίνηση σηματοδοτεί μια δραματική μεταστροφή του ενοίκου του Λευκού Οίκου, που ήθελε να φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ουάσινγκτον στα τέλη του επόμενου μήνα για να δείξει ότι αποκαθίσταται η ομαλότητα στη χώρα του μετά την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 103.000 Αμερικανούς.

Η G7 αποτελείται από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στις συνόδους της συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ρωσία εξαιρέθηκε από τις συνόδους της μέχρι τότε G8 πριν από πέντε χρόνια, μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία.

Η Αλίσα Φαρά, μια εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, ανέφερε ότι στη σύνοδο της G7 θα προσκληθούν κυρίως παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, με τους οποίους ο Τραμπ σχεδιάζει να συζητήσει για την αντιμετώπιση της Κίνας μελλοντικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS