Τραγωδία με αεροπλάνο που συνετρίβη στο Ιράν - Άγνωστη η κατάσταση των 66 επιβατών

Τραγωδία με αεροπλάνο που συνετρίβη στο Ιράν - Άγνωστη η κατάσταση των 66 επιβατών

Ιρανικό αεροσκάφος της εταιρίας Aseman Airlines με 60 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, που πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση, συνετρίβη το πρωί της Κυριακής σε ορεινή περιοχή του νοτιοδυτικού Ιράν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

«Επειτα από έρευνες στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος ενημερωθήκαμε ότι όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό έχασαν τη ζωή τους» δήλωσε ο Μοχαμάντ Ταμπαταμπάι στην κρατική τηλεόραση, αρχικά. 

Ομως, μερικές ώρες αργότερα, ανασκεύασε, διευκρινίζοντας ότι ακόμη δεν έχει προσεγγίσει στο σημείο που έπεσε το αεροσκάφος και για αυτό δεν μπορεί κανείς να μιλήσει με βεβαιότητα για το αν υπάρχουν επιζώντες.

Το αεροπλάνο που πραγματοποιούσε την πτήση μεταξύ της Τεχεράνης και της πόλης Γιασούζ (νοτιοδυτικό Ιράν), συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ (περίπου 480 χλμ. νότια της Τεχεράνης), δήλωσε στο πρακτορείο Fars ο Πιρχοσέιν Κοολοβάντ, επικεφαλής των εθνικών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Η περιοχή Σεμιρόμ, όπως και η Γιασούζ, βρίσκονται στα βουνά του Ζαγκρός. Ελικόπτερο διάσωσης εστάλη στον σημείο της τραγωδίας, καθώς «λόγω της ορεινής μορφολογίας της περιοχής, δεν ήταν δυνατόν να σταλούν ασθενοφόρα» δήλωσε ο Μοτζαμπά Χαλεντί, εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με το Isna, ο Αλαντίν Μπορουτζερντί, πρόεδρος της Επιτροπής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής στο Κοινοβούλιο είπε ότι το αεροπλάνο μετέφερε «60 επιβάτες και περίπου έξι μέλη πληρώματος» όταν «εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ σήμερα το πρωί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοικοι της περιοχής είδαν τη συντριβή.

Φωτογραφία από τοπικά μέσα - Αριστερά ο συγκυβερνήτης και δεξιά ο κυβερνήτης του ATR 72

aerop iran 18 2 1

aerop iran 18 2 2

aerop iran 18 2 3

aerop iran 18 2 4

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου συλλυπήθηκε τον ιρανικό λαό για το αεροπορικό δυστύχημα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συλλυπήθηκε τις οικογένειες των 66 επιβαινόντων στο αεροσκάφος που συνετρίβη στο Ιράν, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον ιρανικό λαό αλλά με το καθεστώς της χώρας.

«Επωφελούμαι από αυτήν την ευκαιρία για να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των 66 πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα σήμερα» είπε, σε μια αποστροφή της ομιλίας του στη Σύνοδο του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Δεν είμαστε σε διένεξη με τον ιρανικό λαό, μόνο με το καθεστώς», συνέχισε.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο στην περιοχή αυτή τις τελευταίες ώρες επικρατούσε σφοδρή χιονοθύελλα που ενδέχεται να συνέβαλε στη συντριβή του.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ