Κλιμακώνονται οι προκλήσεις της Τουρκίας - Ντονμέζ: Θα ξεκινήσουμε σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης

Κλιμακώνονται οι προκλήσεις της Τουρκίας - Ντονμέζ: Θα ξεκινήσουμε σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης

Κλιμακώνει τις προκλήσεις της η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα, προβαίνοντας σε πλήρη εφαρμογή της «συμφωνίας» με τη Λιβύη.

Λίγες ώρες μετά το «χαστούκι» της ΕΕ προς την Αγκυρα, η οποία χαρακτήρισε παράνομη το μνημόνιο με τη Λιβύη, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, εξαπέλυσε νέες προειδοποιήσεις. Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές που περιγράφει το παράνομο μνημόνιο με τη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας είπε:

«Το μνημόνιο το οποίο υπογράψαμε με την Λιβύη έγινε νόμος του κράτους μετά την έγκριση του κοινοβουλίου και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα για την υποστήριξή τους. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει. Και η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αμέσως μετά την πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS