Τουρκία: Δεν θα δείξουμε δισταγμό για τα δικαιώματά μας -Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις

Τουρκία: Δεν θα δείξουμε δισταγμό για τα δικαιώματά μας -Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις

Δεν περνά μέρα χωρίς να στείλει η Τουρκία μήνυμα για τις γεωτρήσεις που πραγματοποιεί ανοιχτά της Κύπρου, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει προτού να φτάσει εκεί που θέλει.

Αυτή τη φορά, το προειδοποιητικό μήνυμα ήρθε από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, τον Φουάτ Οκτάι. «Οι γεωτρήσεις μας στη Μεσόγειο θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε την Κυριακή. «Η Τουρκία θα προωθήσει τα δικαώματά της με σταθερότητα και χωρίς να δείχνει δισταγμό θα προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Anadolu.

Μόλις το Σάββατο ο Χουλουσί Ακάρ είχε στείλει το δικό του μήνυμα για τις γεωτρήσεις, μιλώντας μάλιστα από τα Κατεχόμενα. «Οι γείτονές μας πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δουν τα γεγονότα αντικειμενικά», είπε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, αναφερόμενος στο ζήτημα αυτό. «Οταν μιλάμε για ειρήνη, κάποιοι το θεωρούν αδυναμία. Οταν χρειαστεί, παίρνουμε το δίκιο μας και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα», τόνισε ακόμη μεταξύ άλλων.

Τα πλάνα για τις γεωτρήσεις

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, βρέθηκε στο κατάστρωμα του «Γιαβούζ» ενός εκ των τουρκικών γεωτρύπανων που «δουλεύουν» ανοιχτά της Κύπρου. Ο Ντονμέζ ανέφερε ότι το «Γιαβούζ» έχει φτάσει σε βάθος 1.710 μέτρων, ανοιχτά της Καρπασίας. Δήλωσε ακόμη ότι το πρόγραμμα γεωτρήσεων του συγκεκριμένου πλοίου θα ολοκληρωθεί σε 2,5 μήνες, ενώ τον Αύγουστο η Αγκυρα θα στείλει και τέταρτο σκάφος ανοιχτά της Κύπρου, το σεισμογραφικό «Oruc Reis». «Αν υπάρχει φυσικό αέριο, θα το βρούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντονμέζ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS