Τουσκ: Μέχρι το τέλος της μέρας θα υπάρξει σαφήνεια για το Brexit

Τουσκ: Μέχρι το τέλος της μέρας θα υπάρξει σαφήνεια για το Brexit

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πως σε επτά με οκτώ ώρες (μέχρι το βράδυ) θα πρέπει να γίνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί το Brexit, την ώρα που η αγωνία για την τύχη της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. παρατείνεται και ενόσω οι «εντατικές διαπραγματεύσεις» συνεχίζονται.


«Θεωρητικά σε επτά με οκτώ ώρες όλα θα είναι ξεκάθαρα», δήλωσε ο Τουσκ στους δημοσιογράφους όπως μεταδίδει το πολωνικό ιδιωτικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN 24.


Σημειώνεται πως ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ άφησε ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό για συμφωνία σήμερα, αλλά προέβλεψε παράλληλα μία ακόμη έκτακτη σύνοδο την επόμενη εβδομάδα.


«Είμαι πεπεισμένος ότι όλες οι πλευρές εργάζονται σοβαρά για να υπάρξει συμφωνία αυτήν την εβδομάδα ή έως το τέλος του μήνα», δήλωσε προ ολίγου ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, αφότου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μπόρις Τζόνσον.


Η συμφωνία θα πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» από τη Βουλή των Κοινοτήτων για να υπάρξει Brexit στις 31 Οκτωβρίου.


Νωρίτερα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ εμφανίστηκε αισιόδοξος στους Ευρωπαίους επιτρόπους ότι το πολυπόθητο deal μπορεί να είναι εφικτό ακόμη και σήμερα, αν και αναγνωρίζει τις ίδιες δυσκολίες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ