Τουσκ - Γιούνκερ: Μέλη της Ε.Ε. θα λάβουν νέα μέτρα κατά Ρωσίας, δεν θέλουμε να κοπούν οι γέφυρες

Τουσκ - Γιούνκερ: Μέλη της Ε.Ε. θα λάβουν νέα μέτρα κατά Ρωσίας, δεν θέλουμε να κοπούν οι γέφυρες

Ορισμένες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λάβουν νέα μέτρα κατά της Ρωσίας λόγω της υπόθεσης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σκριπάλ, ωστόσο η Ε.Ε. δεν θέλει να κόψει όλες τις γέφυρες διαλόγου με τη Μόσχα, ανέφεραν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να συζητήσουμε κοινά μέτρα των 28 κατά της Ρωσίας. Είναι πολύ νωρίς. Θα περιμένουμε εξάλλου τα αποτελέσματα των ερευνών», ανέφερε ο κ. Τουσκ, προσθέτοντας πως εκτιμά ότι κάποιες χώρες - μέλη της Ένωσης θα υιοθετήσουν μονομερώς νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, πιθανότατα από τη Δευτέρα.

Ο κ. Γιούνκερ, από την πλευρά του, τόνισε ότι οι χώρες - μέλη της Ε.Ε. δεν επιθυμούν μια ολοκληρωτική διακοπή κάθε διαλόγου ή επαφής με τη Μόσχα ως αποτέλεσμα της υπόθεσης Σκριπάλ.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ, πρώην ανώτερος αξιωματούχος της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας, ο οποίος εργαζόταν μυστικά για τους Βρετανούς παρέχοντάς τους πληροφορίες για Ρώσους πράκτορες στο Ηνωμένο Βασίλειο, έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης με νευροτοξική ουσία, μαζί με την κόρη του, Γιούλια, στις 4 Μαρτίου, στο Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας.

Η βρετανική κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως τη Ρωσία ως υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση, ειδικά μετά την αποκάλυψη ότι η ουσία που χρησιμοποιήθηκε κατασκευαζόταν στα σοβιετικά στρατιωτικά εργαστήρια.

«Χρειάζεται συνεργασία με την Τουρκία»

Η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνεργαστούν σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, δήλωσε εξάλλου ο κ. Τουσκ.

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μιλήσουμε ο ένας με τον άλλον ανοικτά και να συνεργαστούμε σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Αλληλεγγύη στον γαλλικό λαό»

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εκδήλωσε τη «συγκίνησή» του και εξέφρασε «την πλήρη υποστήριξή του» στον γαλλικό λαό μετά την επίθεση στην Τρεμπ και στην Καρκασόν.

«Η Γαλλία για μία ακόμη φορά επλήγη από μια δειλή και αιματηρή ενέργεια. Εκφράζουμε τη συγκίνησή μας και την πλήρη υποστήριξή μας προς τον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ