Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Καμία προσφυγή στο ΔΝΤ - «Όχι» στα capital controls

Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Καμία προσφυγή στο ΔΝΤ - «Όχι» στα capital controls

Η Τουρκία δεν θα συμβιβαστεί στο θέμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και η μείωση του πληθωρισμού αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, διαψεύδοντας παράλληλα τα σενάρια για προσφυγή της Άγκυρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και περί επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls).

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με επενδυτές, ο κ. Αλμπαϊράκ -γαμπρός του κ. Ερντογάν- δήλωσε πως η Τουρκία επικεντρώνεται την αντιμετώπιση της «ανωμαλίας» που έχει δημιουργηθεί στην αγορά και πως ο τραπεζικός τομέας της είναι υγιής και ισχυρός, ενώ επεσήμανε ότι η χώρα του θα βγει ισχυρότερη από την τρέχουσα αστάθεια.

Πρόσθεσε πως η χώρα θα εφαρμόσει περαιτέρω δημοσιονομικούς περιορισμούς και θα επικεντρωθεί στην αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η ευελιξία στην αγορά εργασίας αποτελούν επίσης προτεραιότητα, δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Αλμπαϊράκ, η Τουρκία θα επιτύχει τον δημοσιονομικό στόχο της μέσω της μείωσης των δαπανών, ενώ θα επικεντρωθεί επίσης στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων.

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμη πως η Τουρκία δεν θα διαστάσει να παράσχει υποστήριξη στον τραπεζικό τομέα και υποστήριξε πως δεν υπήρξαν τελευταία μεγάλες αναλήψεις από τις τράπεζες.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ