Τουρκίας: Ως "ηγέτης των τρομοκρατών" κατηγορείται... το δεξί χέρι του πρωθυπουργού

Τουρκίας: Ως "ηγέτης των τρομοκρατών" κατηγορείται... το δεξί χέρι του πρωθυπουργού

Ως ηγέτης «ένοπλης τρομοκρατικής ομάδας» και για προσπάθεια παραβίασης του συντάγματος κατηγορείται ο κορυφαίος σύμβουλος του Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο Μπιρόλ Ερντέμ συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος την Παρασκευή με βαριές κατηγορίες.

Σύμφωνα με έναν πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Ερντέμ υπήρχαν υποψίες πως έχει σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν και την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος του περσινού Ιουλίου.

Συνελήφθη στην Άγκυρα μαζί με τη σύζυγό του Γκιουλουμσέρ Ερντέμ. Ο στενός συνεργάτης του Γιλντιρίμ αφέθη ελεύθερος, ωστόσο η σύζηγός του παρέμεινε υπό κράτηση στην Άγκυρα και θα οδηγηθεί σε δίκη.

Ο Μπιρόλ Ερντέμ ανακρίθηκε για τρεις ημέρες και κατηγορήθηκε για προσπάθεια παραβίασης του συντάγματος και ηγετική θέση σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση.

Πληροφορίες, όπως τις μεταφέρει η hurriet, αναφέρουν ότι ο Ερντέμ συνελήφθη επειδή άλλοι ύποπτοι τον είχαν κατονομάσει στις καταθέσεις τους.

Παράλληλα, υπό κράτηση τέθηκε και ο γαμπρός του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, ο οποίος επίσης κατηγορείται για σχέσεις με τον Γκιουλέν. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που συλλαμβάνεται ο Ομέρ Φαρούκ Καβουρματσί, καθώς είχε τεθεί υπό κράτηση ξανά τον Οκτώβρη του 2016, αλλά αφέθηκε ελεύθερος γιατί πάσχει από επιληψία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ