Τουλάχιστον 6 νεκροί μέχρι στιγμής στο Λονδίνο - Φόβος για πολύ βαρύ τελικό απολογισμό

Τουλάχιστον 6 νεκροί μέχρι στιγμής στο Λονδίνο - Φόβος για πολύ βαρύ τελικό απολογισμό

Το Λονδίνο μετράει ήδη έξι νεκρούς από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στον πύργο Grenfell, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία τονίζει ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά.

«Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή την πραγματικά συγκλονιστική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ. Μπορώ να επιβεβαιώσω έξι θανάτους αυτή τη στιγμή, αλλά αυτός ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας Stuart Cundy, τονίζοντας ότι η διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι Αρχές τις επόμενες μέρες είναι πολύπλοκη. «Πολλοί άλλοι λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη», ενημέρωσε επίσης.

Μάλιστα, υπάρχουν φόβοι ότι τα θύματα στο δυτικό Λονδίνο θα είναι δεκάδες, ενώ ήδη αγνοείται μεγάλος αριθμός ατόμων. Οσο για τους τραυματίες, σε νοσοκομεία του Λονδίνου έχουν διακομιστεί μέχρι στιγμής 64 άνθρωποι, 20 εκ των οποίων παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι εξακολουθεί να καταβάλλει προσπάθειες ώστε να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία πάντως δεν απειλεί -προς το παρόν- το κτίριο με κατάρρευση.

«Τα πληρώματά μας εξακολουθούν να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στο Grenfell Tower και πραγματοποιούν ενδελεχείς έρευνες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική. «Τα ειδικά πληρώματά μας αστικής έρευνας και διάσωσης και ένας στατικός μηχανικός έχουν ελέγξει το κτίριο και ανακοίνωσαν ότι δεν κινδυνεύει να καταρρεύσει και ότι είναι ασφαλές για τα πληρώματά μας να βρίσκονται εκεί».

Η τρομακτική φωτιά ξεκίνησε από ψυγείο που εξερράγη σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου και γρήγορα πήρε τεράστιες διαστάσεις και εξαπλώθηκε σε όλο το κτίριο, προς τα πάνω.

Ο ακριβής αριθμός νεκρών και εγκλωβισμένων είναι άγνωστος μέχρι στιγμής.

Το κτίριο των 24 ή 27 ορόφων (η πυροσβεστική μίλησε για 24ώροφο, αλλά βρετανικά ΜΜΕ επιμένουν ότι πρόκειται για 27ώροφο κτίριο) εκτιμάται ότι είχε πάνω από 126 διαμερίσματα και οι ένοικοι που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά εικάζεται ότι ήταν από 200 έως 600.

Η φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν από τη μία μετά τα μεσάνυχτα και μόλις οκτώ ώρες μετά η πυροσβεστική έκανε λόγο για νεκρούς. Αρχικά, η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής περιορίστηκε να πει ότι υπάρχουν απλά νεκροί από τη φωτιά, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι. Υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, πάνω από 50, με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία του Λονδίνου, καθώς και πολλοί αγνοούμενοι.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι πριν από μερικούς μήνες οι ένοικοι είχαν στείλει επιστολή μέσω της οποίας προειδοποιούσαν ότι «θα θρηνήσουμε θύματα αν δεν ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας». Επίσης, υπάρχουν καταγγελίες ότι η πυρασφάλεια δεν λειτούργησε και δεν ήχησε κανένας συναγερμός φωτιάς, ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυροσβεστική τις πρώτες ώρες καλούσε τους ενοίκους να μείνουν μέσα στο φλεγόμενο κτίριο. Ωρες αργότερα τους ζήτησε να βάλουν βρεγμένα μαντίλια στο πρόσωπο και να καλύψουν και το σώμα τους με βρεγμένα πανιά, αν μπορούν, και να προσπαθήσουν να βγουν από τον πύργο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ