Time: Ευχαριστημένοι οι Ευρωπαίοι από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα

Time: Ευχαριστημένοι οι Ευρωπαίοι από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα

«Οι ελληνικές εκλογές φέρνουν ελπίδα σε μία χώρα που έχει ανάγκη», γράφει το αμερικανικό περιοδικό «Time» σχολιάζοντας τη νίκη της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα στις 7 Ιουλίου.

«Στην Ελλάδα, το κύριο ρεύμα επέστρεψε στην εξουσία και οι λαϊκιστές υποχωρούν», προσθέτει το περιοδικό και συμπληρώνει «Ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποσχέθηκε ότι η χώρα θα " ξαναγίνει περήφανη" και οι Έλληνες ψηφοφόροι του έδωσαν μια ισχυρή νίκη στις εκλογές». «Οι προοπτικές της χώρας βελτιώθηκαν μετά από μια αγωνιώδη παρατεταμένη οικονομική κατάρρευση που κατέστρεψε το ένα τέταρτο της οικονομίας της Ελλάδας, αλλά πάνω από το 30% των πολιτών της παραμένουν παγιδευμένοι στη φτώχεια και ο δείκτης ανεργίας παραμένει στο 18%. Τα πράγματα είναι χειρότερα για τους νέους», σχολιάζει το άρθρο για την Ελλάδα.

«Φιλική προς τις επιχειρήσεις η ΝΔ»

«Οι δανειστές είδαν με θετικό μάτι τη νίκη του Μητσοτάκη και την επιστροφή του φιλικού προς τις επιχειρήσεις κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στη θέση της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη δέσμευση της Ελλάδας να διατηρήσει το ετήσιο πλεόνασμα του προϋπολογισμού και να επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση πολλών δημοσίων υπηρεσιών προκειμένου να μειωθούν οι φόροι και να ξεκινήσει η οικονομική ανάπτυξη».

«Tο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών σίγουρα ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους ηγέτες... Η ΝΔ έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να προκαλέσει άλλη οικονομική κρίση, θέτοντας τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που οι Ευρωπαίοι ίσως δεν χειριστούν καλά, τώρα που η μεταναστευτική κρίση υπονομεύει την πολιτική συναίνεση της ΕΕ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει πλέον το πολιτικό κεφάλαιο για να συνάψει μία αξιόπιστη συμφωνία».  

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS