Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ - Μέρκελ για κλίμα - Σύνοδο G20

Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ - Μέρκελ για κλίμα - Σύνοδο G20

Το ζήτημα του κλίματος, αλλά και η Σύνοδος της Ομάδας των 20 (G20) η οποία αρχίζει την Παρασκευή στο Αμβούργο βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στα ζητήματα του κλίματος, της πρωτοβουλίας για τη χρηματοδότηση των γυναικών επιχειρηματιών και του εμπορίου, περιλαμβανομένης της παγκόσμιας υπερπαραγωγής χάλυβα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «είπε ότι σκοπεύει να βοηθήσει την καγκελάριο ώστε αυτή η Σύνοδος (της G20) να αποτελέσει μια επιτυχία».

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει πως οι εργασίες της Συνόδου θα είναι δύσκολες, εξαιτίας των θέσεων του Τραμπ για το κλίμα, το εμπόριο και τις στρατιωτικές δαπάνες.

Η Μέρκελ πρόκειται να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον Αμερικανό πρόεδρο λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου που θα λάβει χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο στο Αμβούργο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη και με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, με τον οποία συζήτησε επίσης για την επικείμενο Σύνοδο της G20. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο Τραμπ επαίνεσε τις προσπάθειες της Ρώμης για την αντιμετώπιση «της σοβαρής λιβυκής μεταναστευτικής κρίσης».

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ