Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ με τον βασιλιά της Σ. Αραβίας

Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ με τον βασιλιά της Σ. Αραβίας

Τηλεφωνική συνομιλία με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χθες, μετά από την απόφαση μίας σειράς αραβικών κρατών να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ.

Όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα μεταξύ των χωρών του Κόλπου.

«Το μήνυμά του ήταν ότι χρειαζόμαστε ενότητα στην περιοχή για να πολεμίσουμε την εξτρεμιστική ιδεολογία και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Είναι σημαντικό να είναι ενωμένος ο Κόλπος για την ειρήνη και ασφάλεια της περιοχής» δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο πρακτορείο Reuters.

Συνομιλία Μάτις με τον υπουργό Άμυνας του Κατάρ
Στο μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις, συνομίλησε τηλεφωνικά χθες με τον Καταριανό ομόλογό του, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου στο πρακτορείο Reuters, χωρίς να αποκαλύπτει λεπτομέρειες της συνομιλίας.

Νωρίτερα χθες το Πεντάγωνο επανέλαβε τα θετικά σχόλιά του για το Κατάρ, ιδιαίτερα για την φιλοξενία μιας σημαντικής αμερικανικής αεροπορικής βάσης και για την «αδιάκοπη δέσμευσή (του) στην περιφερειακή ασφάλεια», παρά τις επιδοκιμασίες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μέσω Twitter, για την απόφαση των αραβικών χωρών να διακόψουν τις σχέσεις τους με το Κατάρ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, πλοίαρχος του αμερικανικού Ναυτικού Τζεφ Ντέιβις, αρνήθηκε να απαντήσει αν το Κατάρ υποστηρίζει την τρομοκρατία, όπως ισχυρίζονται οι αραβικές χώρες: «Δεν είμαι ο αρμόδιος γι' αυτήν την ερώτηση. Τους θεωρώ κράτος υποδοχής μιας πολύ σημαντικής μας βάσης στο Αλ Ουντέιντ» είπε.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ