Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με Ερντογάν - Συμφωνία για μέτρα στην Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με Ερντογάν - Συμφωνία για μέτρα στην Συρία

Παρά την ένταση που φαίνεται πως υπάρχει μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, ο Βλάντιμιρ Πούτιν επικοινώνησε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με την Ρωσική προεδρία, συζήτησαν με σκοπό να λάβουν μέτρα ώστε να βελτιώσουν τον συντονισμό των ενεργειών τους στη Συρία. Στην συζήτηση των δύο ανδρών που έγινε με πρωτοβουλία του Ερντογάν, επισήμαναν ότι είναι αναγκαίο να τηρηθούν οι συμφωνίες για την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, οι οποίες περιλαμβάνουν και την αυξημένη συνεργασία τους για την «εξουδετέρωση των εξτρεμιστών».

Νωρίτερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Τουρκία για το ίδιο τηλεφώνημα, ανέφερε ότι ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι η Άγκυρα θα κάνει χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα στην περίπτωση που σημειωθεί και νέα επίθεση εναντίον των στρατιωτών της στη Συρία, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει και πριν λίγα 24ωρα τον Ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο Πούτιν επισήμανε στον ομόλογό του ότι «αυξάνεται δραματικά» η δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ