Θρίλερ για τον Έλληνα όμηρο στο Τόγκο - Οι τελευταίες πληροφορίες

Θρίλερ για τον Έλληνα όμηρο στο Τόγκο - Οι τελευταίες πληροφορίες

Συνεχίζεται η αγωνία για τον 20χρονο Έλληνα ναυτικό που βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας μετά την επίθεση πειρατών σε ελληνικό πλοίο στο Τόγκο. 

Οι πειρατές επιτέθηκαν ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής στο ελληνικό πετρελαιοφόρο «ΕLKA Αριστοτέλης», και απήγαγαν τα τέσσερα από τα 24 μέλη του πληρώματος.

Εκτός από τον νεαρό Έλληνα, στα χέρια των πειρατών είναι δυο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας Γεωργιανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο Έλληνας ναυτικός, μπαρκάρει για πρώτη φορά, ωστόσο έχει εκπαιδευτεί για τέτοιες καταστάσεις. 

Το περιστατικό έγινε στις 02:00 την νύχτα και το ταχύπλοο των πειρατών δεν έγινε αντιληπτό.

Υπήρχε ιδιωτική ομάδα φύλαξης στο καράβι και έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών, όταν επιτέθηκαν οι πειρατές, και τραυματίστηκε ο ένας εκ των φρουρών. Μπήκαν μέσα, ο καπετάνιος σήμανε συναγερμό και από τα 24 μέλη του πληρώματος οι 20 κατάφεραν και μπήκαν στις καμπίνες. Τα τέσσερα άτομα που δεν πρόλαβαν να μπουν φαίνεται ότι είναι αυτοί που απήχθησαν. 

Οι πειρατές ακόμα δεν έχουν επικοινωνήσει με την εταιρία ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. 

Οι αρχές του Τογκό έχουν κάνει κάποιες κινήσεις για να μπορέσουν να εντοπίσουν τα τέσσερα άτομα. Ωστόσο, τα περιστατικά αυτά τα διαχειρίζεται συνήθως η διαχειρίστρια εταιρία που έχει ομάδα ειδικών δικηγόρων και ψυχολόγων που είναι οι διαπραγματευτές. 

Πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση διότι συνέβη σε μια περιοχή που υπάρχουν πολλές ομάδες που δεν ξέρουμε πως αντιδρούν σε αυτές τις περιπτώσεις. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS