Τερματισμό των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Β. Κορέας θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Τερματισμό των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Β. Κορέας θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα απαιτήσουν τον τερματισμό των προγράμματων της Β. Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με προσχέδιο ανακοίνωσης της Συνόδου Κορυφής που συνέρχεται στις Βρυξέλλες.
Η ανακοίνωση, η οποία θα δημοσιοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης θα ακολουθήσει τις νέες κυρώσεις που αποφάσισαν οι ΥΠΕΞ των χωρών μελών της Ε.Ε. να επιβληθούν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Δευτέρας. Οι κυρώσεις αυτές είναι ακόμη πιο αυστηρές από εκείνες που επέβαλε ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα προτρέπει την Πιονγιάνγκ να «εγκαταλείψει τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων κατά τρόπο πλήρη, επαληθεύσιμο και αμετάκλητο».

Ακόμη, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα σημειώνουν ότι είναι έτοιμοι να εξετάσουν τη λήψη περαιτέρω μέτρων, χωρίς να διευκρινίσουν ποια θα είναι αυτά. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τα μέτρα αυτά ενδέχεται να περιλαμβάνουν την επιβολή κυρώσεων σε κράτη εκτός Ε.Ε. τα οποία συνεχίζονται να συναλλάσσονται με την Πιονγιάνγκ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ