Τελεσίγραφο των ΗΠΑ: Όποιος αγγίξει το ιρανικό τάνκερ θα υποστεί συνέπειες

Τελεσίγραφο των ΗΠΑ: Όποιος αγγίξει το ιρανικό τάνκερ θα υποστεί συνέπειες

Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν κάθε δράση που θεωρούν ότι απαιτείται για να εμποδίσουν ιρανικό δεξαμενόπλοιο να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία κατά παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων, ξεκαθάρισε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι όποιος το αγγίξει, όποιος το υποστηρίξει, όποιος του επιτρέψει να ελλιμενιστεί κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ» ξεκαθάρισε, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

«Θα αναλάβουμε κάθε δράση για να αποτρέψουμε αυτό το πλοίο να κατευθυνθεί ξανά στη Συρία, όπως προβλέπουν οι κυρώσεις» συμπλήρωσε ο Πομπέο.

Το Adrian Darya 1 -πρώην Grace 1- αναχώρησε από το Γιβραλτάρ την 18η Αυγούστου και, σύμφωνα με δεδομένα εξειδικευμένων ιστοτόπων, έχει δηλώσει ως προορισμό την Καλαμάτα.

Στην Αθήνα, το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά το ζήτημα που έχει προκύψει. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει από το υπουργείο Ναυτιλίας, όπως σημειώνουν, δεν έχει υποβληθεί αίτημα ελλιμενισμού του πλοίου στο λιμάνι της Καλαμάτας ή σε άλλο λιμάνι της χώρας, όπως και οποιοδήποτε, άλλης φύσης, αίτημα προς τις ελληνικές αρχές.

Το ΥΠΕΞ, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, βρίσκεται σε επικοινωνία διά της διπλωματικής οδού με την αμερικανική πλευρά, της οποίας οι θέσεις άλλωστε για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι γνωστές και έχουν κοινοποιηθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα κράτη και λιμένες της Μεσογείου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS