Συρία: Το τουρκικό πυροβολικό εξαπέλυσε επίθεση σε θέσεις Κούρδων ενόπλων

Συρία: Το τουρκικό πυροβολικό εξαπέλυσε επίθεση σε θέσεις Κούρδων ενόπλων

Ο τουρκικός στρατός συνέχισε στην διάρκεια της νύχτας τις επιθέσεις σε θέσεις Κούρδων ενόπλων στη Συρία.

 Οπως μετέδωσε ο συριακός ραδιοφωνικός σταθμός Σαμ, το πυροβολικό της Τουρκίας έπληξε θέσει ένοπλων ομάδων που ανήκουν στην αντικυβερνητική συμμαχία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Ράκας. Σύμφωνα με τις πηγές του σταθμού, τουρκικά πυροβόλα στοχοθέτησαν κουρδικές θέσεις ανατολικά της πόλης Ταλ Αμπιάντ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες στις τάξεις των Κούρδων.

Δύο τουρκικές επιθέσεις σε Ιράκ και Συρία
Νωρίτερα χθες, αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας διεξήγαγαν πλήγμα εναντίον κουρδικού κέντρου διοίκησης στην πόλη Μαλικίγια, στην επαρχία Χασάκα της βορειοανατολικής Συρίας, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Μαγιαντίν.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Χαντάθ ανέφερε ότι έγιναν επίσης αεροπορικά πλήγματα σε περιοχή κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, όχι μακριά από το σημείο διέλευσης Σεμάλκα. Δύο γέφυρες καταστράφηκαν σε αυτόν τον βομβαρδισμό.

Ετοιμος ο στρατός λέει η Τουρκία
Την ίδια ώρα, από τις ΗΠΑ επιβεβαιωνόταν πως δεν υπάρχει προς το παρόν, ευρεία επιχείρηση της Τουρκίας στην περιοχή, με τον ΥΠ.ΕΞ, Μελβούτ Τσαβούσογλου να σχολιάζει πως οι επιθέσεις είναι ένα προσωρινό μέτρο. Ωστόσο, το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας, με ποστάρισμα στο Twitter αναφέρει πως ολοκληρώθηκαν όλες οι προετοιμασίες για την αναμενόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία. Οπως υποστήριξαν, η δημιουργία «ασφαλούς ζώνης, θεωρείται ουσιώδης για να υπάρξει σταθεροποίηση και ειρήνη στην περιφέρεια και οι Σύροι να ζουν με ασφάλεια».

Στην περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας, στα σύνορα με την Τουρκία, έχουν ήδη μεταφερθεί ήδη άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μονάδες των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ