Συνάντηση με Δένδια προανήγγειλε ο Ντιμιτρόφ

Συνάντηση με Δένδια προανήγγειλε ο Ντιμιτρόφ

Με την έκφραση «είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι στη γενέτειρα της Δημοκρατίας» ξεκίνησε την ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ.

«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι μετά τις εθνικές εκλογές και θέλω να ευχηθώ στην ελληνική κυβέρνηση επιτυχίες και θετικές στιγμές». Ο κ. Ντιμιτρόφ σημείωσε ακόμα ότι «ζούμε στιγμές ελπίδας και υπάρχουν ευκαιρίες για την Ελλάδα», συμπληρώνοντας πως «όταν συμβαίνουν καλά στην Ελλάδα είναι καλό για μας και για όλη την περιοχή».

Ντιμιτρόφ για την Συμφωνία των Πρεσπών

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι «είναι καλό να έχουμε φίλους». «Παίρνει χρόνο και στη χώρα μου αλλά είμαστε φίλοι. Eχουμε σκαρφαλώσει στην κορυφή του λόφου ενώ πριν υπήρχε χειμώνας. Τώρα υπάρχει φως και ευκαιρίες και στην ενέργεια και στο εμπόριο. Δεν υπάρχει πιο φυσιολογικό από το να είμαστε σύμμαχοι και εταίροι», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Ντιμιτρόφ, «η Συμφωνία των Πρεσπών έδωσε πέρα από το ΝΑΤΟ την αυτοπεποίθηση στη χώρα μου και είμαστε στον δρόμο να κερδίσουμε έναν σημαντικό φίλο. Φέτος τα καλά νέα ήταν από τα Βαλκάνια και πρέπει να είμαστε περήφανοι. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη γεωγραφία αλλά μπορούμε να φτιάξουμε το μέλλον. Επειδή ζούμε σε ασταθείς καιρούς δεν μπορούμε πολλά να τα θεωρούμε δεδομένα. Είμαστε ήδη μέσα στην Ευρώπη. Η Ελλάδα δίνει αυτήν την προοπτική».

Ο κ. Νριμιτρόφ πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο τρίπτυχο δουλειές-σταθερότητα-φιλικές σχέσεις και υπογράμμισε: «Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενη χώρα εάν δεν έχουμε φιλικές σχέσεις με τους γείτονες».

Προανήγγειλε συνάντηση με Δένδια

«Χάσαμε μία γενιά και ευκαιρίες για μας και την Ελλάδα. Είμαι ενθουσιασμένος. Ηταν πολύ δύσκολο, όμως αναπτύξαμε κλίμα εμπιστοσύνης και τώρα η καλή μας σχέση είναι πυλώνας. Τα καταφέραμε μόνοι μας με την ενίσχυση των φίλων μας από τις ΗΠΑ και φτιάξαμε ένα μοντέλο που πρέπει να το ακολουθήσουν και άλλοι», υποστήριξε.

Για τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας τόνισε πως «όταν αναλαμβάνει μία κυβέρνηση υπάρχει μία συνέχεια. Πρέπει να οικοδομήσουμε αυτό το αίσθημα. Θα βρεθώ και με τον νέο ομόλογό μου, Νίκο Δένδια. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS