Συρία: 70 νεκροί σε σφοδρές συγκρούσεις στην Ιντλίμπ

Συρία: 70 νεκροί σε σφοδρές συγκρούσεις στην Ιντλίμπ

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, επλήγη από δύο μέρες σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και ομάδων τζιχαντιστών και ανταρτών, οι οποίες άφησαν πίσω τους σχεδόν 70 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 36 μέλη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και 33 μαχητές του αντίπαλου στρατοπέδου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

"Πρόκειται για τις πιο βίαιες συγκρούσεις στην επαρχία Ιντλίμπ από τότε που άρχισε να ισχύει η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός", που ανακοινώθηκε στα τέλη Αυγούστου από τη συριακή κυβέρνηση και τον Ρώσο σύμμαχό της, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι 'Αμπντελ Ραχμάν.

Σήμερα το πρωί, πυκνός καπνός κάλυπτε τον ουρανό της περιοχής Μααρέτ αλ Νουμάν, ενώ αεροσκάφη που πετούσαν εκεί βομβάρδισαν θέσεις οργανώσεων τζιχαντιστών και ανταρτών, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

"Οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποιούν αντεπίθεση σε νοτιοανατολική περιοχή της Ιντλίμπ, όπου ομάδες τζιχαντιστών και ανταρτών είχαν πάρει τον έλεγχο τεσσάρων χωριών το Σάββατο", διευκρίνισε ο Ραχμάν.

"Κατάφεραν να ανακτήσουν πλήρως τον έλεγχό τους", πρόσθεσε κάνοντας λόγο για "συνέχιση των μαχών".

Το απόγευμα, το πεδίο των αεροπορικών βομβαρδισμών διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει και άλλες περιοχές, ανατολικές και νότιες της Ιντλίμπ, όπως η πόλη Σαρακίμπ.

Η επαρχία Ιντλίμπ ελέγχεται από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), το πρώην συριακό παρακλάδι της αλ-Κάιντα. Η περιοχή αυτή και οι παρακείμενες των επαρχιών του Χαλεπίου, της Χάμας και της Λαττάκειας, εξακολουθεί να διαφεύγει στη συντριπτική πλειονότητά της από τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Στις περιοχές αυτές έχουν καταφύγει επίσης αρκετές άλλες μικρές αποδυναμωμένες οργανώσεις τζιχαντιστών και ανταρτών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS