Συνάντηση Τίλερσον - Λαβρόφ το Σαββατοκύριακο στη Μανίλα

Συνάντηση Τίλερσον - Λαβρόφ το Σαββατοκύριακο στη Μανίλα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθούν στη Μανίλα το Σαββατοκύριακο, για πρώτη φορά μετά την απόφαση της Ρωσίας να μειωθεί το προσωπικό των αμερικανικών διπλωματικών υπηρεσιών στη χώρα κατά 755 άτομα.

«Ασφαλώς και θα κάνει τη ζωή μας πιο δύσκολη», δήλωσε ο Τίλερσον σε δημοσιογράφους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη ρωσική απόφαση. Πρόσθεσε ότι έχει μιλήσει με τον Λαβρόφ τηλεφωνικά και πως θα συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο αυτό το Σαββατοκύριακο στο περιθώριο της συνεδρίασης της Ένωσης Νοτιοανατολικών Χωρών της Ασίας (ASEAN) στη Μανίλα. 

Στη Μόσχα ανώνυμη πηγή στο υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τη συνάντηση στο πρακτορείο Sputnik.

«Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σκοπεύει να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της ASEAN, καθώς και στην υπουργική συνάντηση της συνόδου κορυφής Ανατολικής Ασίας, στην οποία θα συμμετάσχει επίσης και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον. Οι υπουργοί θα συναντηθούν», είπε. 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Sputnik

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ