Παλαιστίνη: Συμφωνία Χαμάς-Φατάχ για συμφιλίωση

Παλαιστίνη: Συμφωνία Χαμάς-Φατάχ για συμφιλίωση

Το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς και η αντίπαλή του παλαιστινιακή οργάνωση Φατάχ ανακοίνωσαν την Πέμπτη μια πρώτη συμφωνία πάνω στους συγκεκριμένους όρους της συμφιλίωσής τους, έπειτα από μια δεκαετία καταστροφικών διενέξεων και πρόκειται να αποκαλύψουν τους όρους της συμφωνίας τους το μεσημέρι στο Κάιρο. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς χαιρέτισε τη συμφωνία συμφιλίωσης, βλέποντας σε αυτήν «την τελική συμφωνία προκειμένου να τερματιστούν οι διαιρέσεις».

«Χαιρετίζω τη συμφωνία του Καΐρου και δίνω οδηγίες στην αντιπροσωπεία (στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα) να την υπογράψει αμέσως», δήλωσε ο Αμπάς τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο. Είπε πως έλαβε λεπτομερή αναφορά των διαπραγματεύσεων στο Κάιρο και βλέπει σε αυτήν «την τελική συμφωνία προκειμένου να τερματιστούν οι διαιρέσεις».

Σε μια θεαματική επίδειξη αυτής της προσέγγισης, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος θα μεταβεί «μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα» στη Γάζα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζακαρία αλ-Αγά, επικεφαλής του κόμματος Φατάχ του Αμπάς στη λωρίδα της Γάζας.

Θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Αμπάς στη λωρίδα της Γάζας από το 2007.

Σε μια άλλη έκφραση της συμφιλίωσης, ο Αμπάς θα άρει «πολύ σύντομα» τα οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν το 2017 για να υποχρεωθεί η Χαμάς να συμφιλιωθεί με την Παλαιστινιακή Αρχή, δήλωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ