Στο Μπάκιγχαμ η Μέι για να ζητήσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Στο Μπάκιγχαμ η Μέι για να ζητήσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα μεταβεί στις 14:30 (ώρα Ελλάδας) η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, προκείμενου να ζητήσει εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το BBC και επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με το BBC, παρά την απώλεια από τους Συντηρητικούς της αυτοδυναμίας στο βρετανικό κοινοβούλιο η Μέι θα καταβάλει προσπάθεια να παραμείνει στην εξουσία επιδιώκοντας τη στήριξη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η στήριξη από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας θα επέτρεπε στους Συντηρητικούς να φθάσουν τις 326 έδρες που απαιτούνται για πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Sky News, επικαλούμενο πηγές, το DUP εξετάζει την παροχή στήριξης προς τους Συντηρητικούς με ανταλλάγματα.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να στηρίξει μια κυβέρνηση μειοψηφίας από τους Συντηρητικούς, προσφέροντάς της ψήφους σε σημαντικές ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο, χωρίς όμως να συμμετέχει σε κυβέρνηση συνασπισμού.

«Ουδέν σχόλιον» από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα

Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας αρνήθηκε πάντως από την πλευρά του να σχολιάσει τις πληροφορίες περί στήριξης των Συντηρητικών της Τερέζα Μέι.

«Δεν έχουμε κάνει οποιοδήποτε σχόλιο και δεν θα κάνουμε μέχρι αργότερα σήμερα», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος του κόμματος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ