Στενός φίλος του Πούτιν προβλέπει νίκη του Τραμπ

rontoloukin

Ένας από τους στενότερους φίλους του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ και ότι οι ηγέτες των χωρών της Δύσης δεν μπορούν να συγκριθούν με τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Ο Σεργκέι Ρολντούγκιν, παιδικός φίλος του Πούτιν και νονός της μεγαλύτερης κόρης του, βρέθηκε νωρίτερα αυτόν τον χρόνο στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων παγκοσμίως αφού το όνομά του εντοπίστηκε στα έγγραφα του Παναμά που διέρρευσαν, βάσει των οποίων εμπλεκόταν σε ένα δίκτυο υπεράκτιων λογαριασμών.

Ορισμένα δυτικά μέσα είχαν μεταδώσει ότι τα έγγραφα καταδείκνυαν ότι ο 64χρονος Ρολντούγκιν φρόντιζε τα χρήματα του Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλεσε τα δημοσιεύματα «πρόκληση» και υποστήριξε ότι ο Ρολντούγκιν, διάσημος τσελίστας, δεν διέπραξε κανένα σφάλμα και ξόδεψε τα χρήματά που κέρδισε από την επιχειρηματική του δραστηριότητα που σχετίζεται με αγοραπωλησίες ακριβών μουσικών οργάνων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κρεμλίνο σήμερα προτού ο Βλαντίμιρ Πούτιν του απονείμει ένα κρατικό βραβείο, ο Ρολντούγκιν είπε:

«Γνωρίζω ποιος θα κερδίσει (τις εκλογές) στην Αμερική. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε αργότερα. Ο Τραμπ θα νικήσει».

Κατόπιν πρόσθεσε ότι οι πολιτικοί αλλάζουν συμπεριφορά, μόλις ανέλθουν στην εξουσία.

«Δεν μπορώ να πω ότι νιώθω ευφορία σχετικά με την νίκη του Τραμπ επειδή εκείνος είπε ότι υποστηρίζει τον Πούτιν και η Χίλαρι (Κλίντον) δεν το είπε. Ο Πούτιν είπε ότι θα συνεργαστεί και με τους δύο κι αυτό είναι το σωστό».

Ο Ρολντούγκιν επισήμανε επιπλέον στους δημοσιογράφους ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι πιο εντυπωσιακός ως ηγέτης σε σύγκριση με πολλούς συναδέλφους του χωρών της Δύσης.

«Το μοναδικό πράγμα που πάντα θαύμαζα σε εκείνον είναι ότι δεν φοβάται να αναλάβει ευθύνες. Συχνά βρίσκεται στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής, αλλά δεν (το) φοβάται αυτό και λέει: "Ναι, αυτό αποφασίσαμε, αυτό αποφάσισα"».

«Δεν φοβάται να αναλάβει ευθύνες, σε αντίθεση με πολλούς πολιτικούς της Δύσης και Αμερικανούς πολιτικούς οι οποίοι, όπως εγώ το κατανοώ, δεν μπορούν να πουν: "Αυτό αποφάσισα εγώ και έτσι θα γίνει"».

Ο Ρολντούγκιν κατονόμασε μεταξύ άλλων την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι δεν αναλαμβάνουν ευθύνες και αποκρύπτουν την πραγματική φύση των συμφωνιών που έχουν συνάψει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS