Εντυπωσιακές εικόνες, ιστορικές στιγμές -Καρέ καρέ η προσθαλάσσωση των αστροναυτών της SpaceX και η στιγμή που βγαίνουν από την κάψουλα

Εντυπωσιακές εικόνες, ιστορικές στιγμές -Καρέ καρέ η προσθαλάσσωση των αστροναυτών της SpaceX και η στιγμή που βγαίνουν από την κάψουλα

Επέστρεψαν το βράδυ της Κυριακής στη Γη, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι δύο αστροναύτες της NASA με την κάψουλα Dragon Endeavour της SpaceX και έγραψαν ιστορία.

Το διαστημικό σκάφος της SpaceX, «Crew Dragon» προσθαλασσώθηκε στα ανοιχτά της Φλόριντα και έτσι οι Robert Behnken και Douglas Hurley επέστρεψαν την Κυριακή στις 21:48 ώρα Ελλάδος από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

«Καλωσορίσατε στη Γη, και ευχαριστούμε που ταξιδέψατε με τη SpaceX» ανακοίνωσε ο διευθυντής της NASA στους αστροναύτες.
Και συνέχισε, «Συγχαρητήρια στις ομάδες της NASA και της SpaceX για την απίστευτη δουλειά που κατέστησε δυνατή αυτήν την δοκιμαστική πτήση. Είναι μια απόδειξη για το τι μπορούμε να πετύχουμε όταν συνεργαζόμαστε για να κάνουμε κάτι που κάποτε φάνταζε αδύνατο. Οι συνεργάτες είναι το κλειδί για το πώς να προχωράμε πιο μακριά από ποτέ και να κάνουμε τα επόμενα βήματα για τολμηρές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη», πρόσθεσε ο διευθυντής της NASA Jim Bridenstine.

Συγχαρητήρια στις ομάδες της NASA και της SpaceX για την απίστευτη δουλειά που κατέστησε δυνατή αυτήν την δοκιμαστική πτήση», δήλωσε ο διευθυντής της NASA.

Η εντυπωσιακή προσθαλάσσωση των αστροναυτών του SpaceX

Η κάψουλα Dragon προσθαλασσώθηκε ανοικτά της Πενσακόλα της Φλόριντα όπως είχε προβλεφθεί στις 14:48 (21:48 ώρα Ελλάδας), ύστερα από ταξίδι 19 ωρών, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας, αφού διαπέρασε προφανώς χωρίς ζημιές την ατμόσφαιρα της Γης. Τέσσερα μεγάλα αλεξίπτωτα επιβράδυναν την κάθοδο της κάψουλας.

https://twitter.com/cnni/status/1290049343190261760?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1290049343190261760%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fspace-x-prosthalassosi-amerikanon-apo-diastima

 

Οι δύο άντρες εκτοξεύτηκαν τον περασμένο Μάιο με το σκάφος SpaceX, ενώ πέρασαν σχεδόν 45 χρόνια από τότε που πραγματοποιήθηκε η τελευταία προσθαλάσσωση Αμερικανών αστροναυτών.

 

«Ήταν δύο υπέροχοι μήνες και εκτιμούμε όλα όσα κάνατε ως πλήρωμα για να μας βοηθήσετε να αποδείξουμε τι μπορεί να κάνει το Dragon στην παρθενική του πτήση», σημείωσε o ένας άντρας του πληρώματος.

 



Εκτός από την μεγάλη είδηση για την επιστροφή των δύο αστροναυτών της NASA στη Γη, αυτή η επιχείρηση περιλαμβάνει την ιστορική συνεργασία της NASA με την ιδιωτική εταιρεία SpaceX, την οποία οι επιστήμονες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας χαρακτήρισαν ως «την απαρχή μίας νέας εποχής στην εξερεύνηση του Διαστήματος». Η προσυδάτωση είναι το τελευταίο βήμα της αποστολής που σχεδιάστηκε για να ελέγξει το σύστημα επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων της SpaceX.


Σε μια συνέντευξη Τύπου μετά την εκτόξευση του σκάφους τον Μάιο, ο ιδρυτής της SpaceX, Ελον Μασκ, τόνισε πως δεν ήταν σε θέση να «πανηγυρίσει τον θρίαμβο ακόμα», λέγοντας πως «η επιστροφή ίσως είναι πιο επικίνδυνη από την εκτόξευση». Όπως είχε πει ο ίδιος, «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους με ασφάλεια και να έχουμε κάνει τα πάντα ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το αυξημένο ρίσκο επικινδυνότητας της επιστροφής τους στη Γη».


Μετά από πολλούς μήνες σκληρής δουλειάς, η συνεργασία της εταιρείας του Έλον Μασκ με τη NASA φαίνεται να ανοίγει νέους ορίζοντες, επιταχύνοντας το διαστημικό πρόγραμμα, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ανθρώπινης αποικίας στη Σελήνη και στον Άρη, όπως έχει άλλωστε ήδη σχολιάσει o Eλον Μασκ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS