Σομαλία: Έξι μέλη της Αλ Σεμπάμπ νεκρά σε αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές

Σομαλία: Έξι μέλη της Αλ Σεμπάμπ νεκρά σε αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές

Έξι μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Σομαλία, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση Αφρικής (AFRICOM) των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.

Οι επιδρομές έγιναν περίπου στις 02:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) περίπου 260 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, σε συντονισμό με την ομοσπονδιακή σομαλική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν όλα τα εξουσιοδοτημένα και κατάλληλα μέσα» που διαθέτουν για να «πλήττουν τρομοκράτες, στρατόπεδα εκπαίδευσης και καταφύγιά τους στη Σομαλία, στην περιοχή και στον κόσμο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξουσιοδότησε το Πεντάγωνο τον Μάρτιο να διεξάγει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις -από αέρος ή χερσαίες - για να υποστηρίζει τη σομαλική κυβέρνηση. Μέχρι τότε, αυτού του είδους οι επιχειρήσεις έπρεπε να εγκρίνονται από διάφορες υπηρεσίες και ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης.

Η οργάνωση Αλ Σεμπάμπ προσπαθεί από το 2007 να ανατρέψει τη σομαλική κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ