Σοκ στην Κύπρο με την αυτοκτονία 14χρονου - Καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία

Σοκ στην Κύπρο με την αυτοκτονία 14χρονου - Καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Κύπρο από την υπόθεση θανάτου ενός 14χρονου. 

Ο ανήλικος αυτοκτόνησε, ενώ νεκρό τον βρήκε ο ίδιος του ο πατέρας σε φάρμα που διατηρούσαν σε χωριό της Λευκωσίας και στην οποία εργαζόταν ο έφηβος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive, ο ο 14χρονος βίωνε εδώ και αρκετά χρόνια, πολλά ενδοοικογενειακά προβλήματα και φαίνεται ότι βρισκόταν σε απόγνωση. Το Γραφείο Ευημερίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν ενήμερο για τα ζητήματα που ο 14χρονος αντιμετώπιζε. Ο άτυχος έφηβος, λόγω ακριβώς αυτών των προβλημάτων είχε εγκαταλείψει το σχολείο προσπαθώντας να συνεισφέρει οικονομικά στην οικογένεια του και να φροντίζει τα μικρότερα αδέλφια του. Eκ πρώτης όψεως, αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Έρευνα για τον θάνατό του 14χρονου

Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου 14χρονου, διεξάγουν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα απευθύνουν έκκληση στα ΜΜΕ να χειριστούν την υπόθεση με τη δέουσα ευαισθησία.

Ερωτηματικό προκαλεί το κατά πόσον οι οικογενειακές συνθήκες του 14χρονου ήταν γνωστές στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, αλλά και το τι έπραξαν, προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η τραγική κατάληξη.

«Τραγικό συμβάν» ο θάνατος του 14χρονου στην Κύπρο

«Τραγικό συμβάν» χαρακτήρισε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, το θάνατο του 14χρονου παιδιού, εκφράζοντας την ανάγκη διεξαγωγής έρευνας για τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του ανήλικου αγοριού.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κα. Κουρσουμπά είπε ότι αν ευσταθούν τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ότι δηλαδή υπήρχαν ψυχολογικά προβλήματα και προβλήματα βίας στην οικογένεια του 14χρονου, τότε θα πρέπει να διερευνηθεί αν οι αρμόδιες υπηρεσίες γνώριζαν γι΄ αυτά κι αν γνώριζαν τι έπραξαν «για να μην έχουμε αυτό το τραγικό περιστατικό».

Η Επίτροπος είπε ότι οι Υπηρεσίες που είχαν την αρμοδιότητα να χειριστούν αυτά τα προβλήματα και να στηρίξουν την οικογένεια είναι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας. Ανέφερε ότι το Γραφείο της θα διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διαφανεί κατά πόσον αυτές οι υπηρεσίες ήταν ενήμερες και αν πρόσφεραν την ανάλογη στήριξη στην οικογένεια. Είπε, επίσης, ότι το Γραφείο της δεν γνώριζε για αυτή την οικογένεια και πως αν γνώριζε θα προέβαινε στα ανάλογα διαβήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κάλεσε, επίσης, τα ΜΜΕ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στον τρόπο που καλύπτουν δημοσιογραφικά την υπόθεση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS