Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Καμπότζη [φωτογραφίες]

Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Καμπότζη [φωτογραφίες]

Ένα μεγάλο άγαλμα, ύψους 1,9 μέτρων και πλάτους 58 εκατοστών, ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στη διάρκεια ανασκαφών σε ένα αρχαίο νοσοκομείο στο αρχαιολογικό πάρκο της Καμπότζης, το Ανγκόρ Βατ, στην επαρχία Σιαμ Ριπ.

Το άγαλμα χρονολογείται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα τέλη του 12ου ή τις αρχές του 13ου αιώνα, ενώ, σύμφωνα με τον διευθυντή του αρχαιολογικού πάρκου Λονγκ Κοσάλ, ανακαλύφθηκε τυχαία στη διάρκεια ανασκαφικών εργασιών σε ένα νοσοκομείο, το οποίο κατασκευάστηκε επί των ημερών του βασιλιά Τσαγιαβαρμάν του 7ου.

kampotzh2

Το άγαλμα, το οποίο έχει σπασμένα χέρια και πόδια, εικάζεται πως ήταν φύλακας στην είσοδο του αρχαίου νοσοκομείου, ενώ βρέθηκε 40 εκατοστά κάτω από το έδαφος.

Το αρχαιολογικό πάρκο Ανγκόρ Βατ, 401 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι εγγεγραμμένο στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, από το 1992, και αποτελεί τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της Καμπότζης.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, προσέλκυσε 1,23 εκατ. ξένους τουρίστες, ενώ τα έσοδά του έφθασαν τα 52 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

kampotzh1

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ