Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη με 8 τραυματίες

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη με 8 τραυματίες

Σεισμός 5,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1:59 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) στην Ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός εκτιμάται πως σημειώθηκε στη θάλασσα του Μαρμαρά, 70 χλμ. δυτικά της Κωνσταντινούπολης και 22χλμ από τη Σηλυβρία. Το δε εστιακό βάθος εκτιμάται πως ήταν μόλις στα 7 χλμ σύμφωνα με το Anadolu.

O σεισμός έγινε ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη και στις γύρω περιοχές και ήδη στις ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλλονται βίντεο με κόσμο που έχει βγει φοβισμένος στους δρόμους.

Πάντως σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές σε κτήρια.

Ακολούθησαν μετασεισμοί έως 4,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη είχε σημειωθεί σεισμός 4,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά της Συληβρίας. 

Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται κοντά σε ένα σημαντικό ρήγμα και ειδικοί προειδοποιούν εδώ και χρόνια για τον «Big One», τον μεγάλο σεισμό που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες ζημιές σ′ αυτή τη μεγαλούπολη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το 1999, όπως επισημαίνει το Reuters, σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών έπληξε το Ιζμιτ, 90 χλμ. νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ