Σε συνθήκες shutdown η αμερικανική κυβέρνηση

Σε συνθήκες shutdown η αμερικανική κυβέρνηση

Σε μερικό shutdown βρίσκεται πλέον, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, η αμερικανική κυβέρνηση, ύστερα από το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε η Ουάσινγκτον αναφορικά με τη χρηματοδότηση του τείχους, στα σύνορα με το Μεξικό.

Οπως μεταδίδει το Associated Press, οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στο Καπιτώλιο, τον Λευκό Οίκο και τη Γερουσία, ανάμεσα σε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς, κατέληξαν σε «ναυάγιο».

Η προθεσμία που είχε δοθεί ήταν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (07:00 ώρα Ελλάδος).

Η «παράλυση» του shutdown θα φέρει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία κυβερνητικών υπηρεσιών.

Mια από τις πρώτες συνέπεις, σύμφωνα με τον Guardian, θα είναι η αδυναμία εκτέλεσης πληρωμών εκατοντάδων υπαλλήλων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, τις ημέρες των εορτών.

Τραμπ: Ας ελπίσουμε ότι το «shutdown» δεν θα διαρκέσει πολύ

Την ελπίδα η μερική παράλυση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών δεν θα διαρκέσει πολύ, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά την αποτυχία των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών να συγκεντρώσουν τις απαραίτητους ψήφους για να εντάξουν στον προϋπολογισμό χρηματοδότηση ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

«Θα έχουμε ένα shutdown. Δεν υπάρχει τίποτε που μπορούμε να κάνουμε επειδή χρειαζόμαστε τους Δημοκρατικούς να μας δώσουν ψήφους τους», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Τwitter.
«Ας ελπίσουμε ότι το shutdown δεν θα διαρκέσει πολύ», πρόσθεσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ