Ροχανί: Το συντομότερο η ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών

Ροχανί: Το συντομότερο η ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών

Στην Κερμανσάχ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας που επλήγη την Κυριακή από τον ισχυρό σεισμό των 7,3 Ρίχτερ μετέβη ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

Ο Ροχανί δεσμεύθηκε ότι ο κράτος θα αντιμετωπίσει «το συντομότερο δυνατό» τα προβλήματα των σεισμόπληκτων περιοχών. «Θέλω να διαβεβαιώσω όσους υποφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει αρχίσει να δρα με όλες της τις δυνάμεις και ότι προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό», δήλωσε μόλις αποβιβάστηκε από το αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Κερμανσάχ, 420 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τεχεράνης.

Ζήτησε παράλληλα από όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, τους στρατιωτικούς, τα ιδρύματα αρωγής και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις «να βοηθήσουν το Ίδρυμα Στέγασης και να μην προχωρήσουν σε μεμονωμένες ενέργειες» σε ό,τι αφορά την ανοικοδόμηση.

Το δυτικό τμήμα της Κερμανσάχ, στα σύνορα με το Ιράκ, επλήγη την Κυριακή το βράδυ από τον ισχυρό σεισμό των 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έγινε αισθητός σε όλο το δυτικό Ιράν.

Σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές, μέχρι στιγμής ο απολογισμός ανέρχεται σε 423 νεκρούς και 7.370 τραυματίες.
Στο Ιράκ οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους και 336 τραυματίστηκαν από τον σεισμό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ