Ρωσία: 23χρονη influencer καταδικάστηκε σε 10 μήνες καταναγκαστική εργασία γιατί «γαργάλησε» στήθος αγάλματος
Φωτογραφία: Instagram, Twitter

Ρωσία: 23χρονη influencer καταδικάστηκε σε 10 μήνες καταναγκαστική εργασία γιατί «γαργάλησε» στήθος αγάλματος

Σε δεκάμηνη καταναγκαστική εργασία σε μια από τις διαβόητες φυλακές της Ρωσίας καταδικάστηκε μια 23χρονη influencer, επειδή φάνηκε να «γαργαλάει το στήθος» ενός αγάλματος – φημισμένου μνημείου πολέμου.

Η διάσημη στη χώρα της influencer και μπλόγκερ, Αλένα Αγκαφόνοβα καταδικάστηκε για «Αποκατάσταση του Ναζισμού» από ρωσικό δικαστήριο για ένα βίντεο που ανήρτησε πέρυσι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά την επίσκεψή της στο μνημείο «Η Πατρίδα Καλεί» στο Βόλγκογκραντ της νοτιοδυτικής Ρωσίας, όπου ορθώνεται ένα ύψους 85 μέτρων άγαλμα μιας γυναικείας φιγούρας, που κραδαίνει ένα σπαθί τιμώντας τη μνήμη των «Ηρώων της Μάχης του Στάλινγκραντ», μιας από τις πιο επικές μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο βίντεο, που έχει απαγορευτεί στη Ρωσία, η influencer παριστάνει ότι «γαργαλά» το δεξί στήθος της γυναικείας φιγούρας.

Οι ρωσικές Αρχές μπλόκαραν την Αλένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δύο χρόνια και το δικαστήριο της επέβαλε πρόστιμο 10% επί των μελλοντικών εσόδων της.

Η influencer έμπηξε τα κλάματα στο δικαστήριο ακούγοντας την ετυμηγορία και υποσχέθηκε να μην ξανακάνει το ίδιο λάθος. «Απευθύνομαι σε όλους τους κατοίκους της Ρωσίας και του Βόλγκογκραντ και τους ζητώ να μην κάνουν αυτό που έκανα εγώ πέρυσι λόγω της ανοησίας μου. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να θίξω τα αισθήματα συνανθρώπων μου», είπε.

Η inflencer διέφυγε στη Σρι Λάνκα, αλλά συνελήφθη όταν επέστρεψε στη Ρωσία

Μετά το συμβάν η Αλένα συμπεριλήφθηκε στη λίστα καταζητουμένων της Ρωσίας κατηγορούμενη για «βεβήλωση ταφικού μνημείου» και «κυνικές ενέργειες που αψηφούν τους κανόνες της ηθικής».

Προκειμένου να αποφύγει τη δίωξη η influencer διέφυγε στη Σρι Λάνκα, αλλά συνελήφθη αμέσως μετά την επιστροφή της στη Ρωσία έξι μήνες αργότερα και οδηγήθηκε στο Βόλγκογκραντ.

Η καταδίκη της, όπως σχολιάζουν δυτικά ΜΜΕ, αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της νέας ηθικής που έχει επιβληθεί στη Ρωσία από τον Βλαντίμιρ Πούτιν εν μέσω του πολέμου με την Ουκρανία, καθώς οι Αρχές καταστέλλουν κάθε συμπεριφορά που κρίνεται «αντιπατριωτική» ή ότι αντιβαίνει στις «παραδοσιακές αξίες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ