ΚΟΣΜΟΣ

Πυροσβεστική: Η ΕΜΑΚ απεγκλώβισε δύο άτομα στην Αλβανία μετά τον σεισμό

Για την συμβολή των δύο κλιμακίων της ΕΜΑΚ στην Αλβανία μετά τον σεισμό, ενημέρωσε η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, οι δύο μονάδες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν δύο ανθρώπους, ενώ ανέσυραν και άλλη μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της.

Στην Αλβανία στάλθηκαν η 1η και η 5η ΕΜΑΚ που συμμετέχουν στην προσπάθεια των σωστικών συνεργείων και του στρατού της Αλβανίας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν κάτοικοι που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν μετά τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την ΕΜΑΚ στην Αλβανία
«Η Ελληνική Αποστολή ενεργεί από τις απογευματινές ώρες της 26ης Νοεμβρίου 2019 για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Αλβανία. Συγκεκριμένα, η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ επιχειρεί στην πόλη Thumane, περίπου 15 χλμ βορειοδυτικά της πόλης των Τιράνων και έχει απεγκλωβίσει ζωντανή μια γυναίκα 45 ετών καθώς και μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της, ενώ η ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ επιχειρεί στο Δυρράχιο και έχει απεγκλωβίσει ζωντανό έναν άνδρα 24 ετών. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική.

Πριν αναχωρήσουν τα δύο κλιμάκια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, λέγοντάς τους πως νοιώθει περήφανος που θα συνδράμουν στη προσπάθεια για να απεγκλωβιστούν κάτοικοι της Αλβανίας από τα κτίρια.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Η ισλαμική Τουρκία αποκαλύπτεται

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS