Προκλητικό κρεσέντο από Τσαβούσογλου: Καμία συζήτηση για την υφαλοκρηπίδα μας - Κακομαθημένη η Κύπρος

Προκλητικό κρεσέντο από Τσαβούσογλου: Καμία συζήτηση για την υφαλοκρηπίδα μας - Κακομαθημένη η Κύπρος

Για τον διαμοιρασμό των αποθεμάτων στην ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρή και στο τραπέζι και στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μόλις μια μέρα μετά την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο ουσιαστικά «εξαφάνισε» το Καστελόριζο και «έσβησε» ελληνικά νησιά από τον χάρτη.

Παράλληλα, ο τούρκος ΥΠΕΞ, χαρακτήρισε ηλίθια την αλληλεγγύη που υπάρχει εντός της ΕΕ μεταξύ των κρατών μελών λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο η ΕΕ «κακόμαθε» -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- την Κύπρο.

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου και το ΚΥΠΕ, σε ομιλία του στην Σύνοδο για την Περιοχή της Μεσογείου των νέων του ΑΚΡ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι για να έχουν μια πετυχημένη πολιτική θα πρέπει να είναι ισχυροί τόσο στο τραπέζι όσο και στο πεδίο θα πρέπει να ισχυροί. «Ισχυρή εξωτερική πολιτική και στο τραπέζι και στο πεδίο της μάχης. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο εξωτερική πολιτική της Τουρκίας σήμερα», ανέφερε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι στη Συρία χρησιμοποιούν τη δύναμή τους εναντίον της τρομοκρατίας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι έχουν κακομάθει την Κύπρο στην ΕΕ και δεν άκουσαν τις προτάσεις τους. «Τότε εμείς τι κάναμε; Στείλαμε τα γεωτρύπανά μας και ξεκινήσαμε γεωτρήσεις. Εδώ δείχνουμε τη δύναμή μας στο πεδίο, τώρα προχωρούμε το διπλωματικό σκέλος του. Και θα συνεχίσουμε επειδή έχουμε δίκιο. Άλλωστε δεν συζητούμε με κανέναν τη δική μας υφαλοκρηπίδα. Ούτε επιτρέπουμε να ανοίξει συζήτηση. Αλλά για το διαμοιρασμό των αποθεμάτων στην Κύπρο πρέπει είμαστε ισχυροί και στο τραπέζι και στο πεδίο» ανέφερε προκλητικά.

Για τη Γαλλία, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε ότι είναι από τις χώρες της ΕΕ που υστερούν περισσότερο στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι απαγόρευσαν ακόμη και στις γυναίκες με μαντίλες να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. «Ο Μακρόν ήρθε ως φιλελεύθερος και βγήκε χειρότερος και από τον Σαρκοζί. Με τον ίδιο τρόπο χειρότερος και από τον Λεπέν» υποστήριξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
Gla 2024 03 19 09.17.18

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 19|03|24 14:49

Nέα Mercedes-Benz GLA ... Upper Class [test]

 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS