Προκαλεί η Τουρκία: Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να κάνει ασκήσεις στη Ρόδο

Προκαλεί η Τουρκία: Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να κάνει ασκήσεις στη Ρόδο

Σε «προειδοποίηση» εναντίον της Ελλάδας προχώρησε την Πέμπτη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, που κατηγορεί τη χώρα μας για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου» λόγω στρατιωτικής άσκησης που πραγματοποιείται στην περιοχή της Ρόδου.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο υποστηρίζει ότι η θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Ρόδο είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή επικαλούμενο την συμφωνία των Παρισίων το 1947 που, όπως λένε, απαγορεύει στρατιωτική δραστηριότητα στη Ρόδο.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε επίσης ότι έστειλε προειδοποίηση στην Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα «για να υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο».

«Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τους γείτονες Έλληνες να αποφεύγουν ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και καλούμε τρίτες χώρες να μην συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες της Ελλάδας» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ