ΠΟΥ: Έχουμε πολύ δρόμο στον μαραθώνιο-Πολύ ανησυχητική η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη

ΠΟΥ: Έχουμε πολύ δρόμο στον μαραθώνιο-Πολύ ανησυχητική η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητική» την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη και κάλεσε τις κυβερνήσεις να εξετάσουν «πολύ προσεκτικά» την κατάσταση πριν χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν λάβει για τον έλεγχο της διάδοσης του ιού.

«Μία δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αμβλύνει την πολύ ανησυχητική εικόνα της Ευρώπης», δήλωσε ο δρ. Χανς Κλούγκε. «Εχουμε ακόμη πολύ δρόμο στον μαραθώνιο».

Οταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί «σινοκεντρικού ΠΟΥ» και τις απειλές για διακοπή της χρηματοδότησης, ο Χανς Κλούγκε απάντησε ότι ήταν σημαντικό ο Οργανισμός να συνεργασθεί με τους Κινέζους για να έχει εικόνα της επιδημίας στις πρώτες της φάσεις και πρόσθεσε ότι στην οξεία φάση της πανδημίας δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για περικοπή χρηματοδότησης.

Από την πλευρά του, ο δρ Μπρους Έιλουορντ, ανώτατος σύμβουλος του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ, ο οποίος επέστρεψε από ταξίδι στην Ισπανία, δήλωσε ότι είναι πολύ πρόωρο να γίνει λόγος για αισιοδοξία. Ωστόσο, η εξάπλωση «είναι σαφές ότι επιβραδύνεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS