ΗΠΑ: Επίθεση ενόπλου στα γραφεία της εφημερίδας Capital Gazette - Πέντε νεκροί

ΗΠΑ: Επίθεση ενόπλου στα γραφεία της εφημερίδας Capital Gazette - Πέντε νεκροί

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλου στην αίθουσα σύνταξης της εφημερίδας Capital Gazette στην Αννάπολις, πρωτεύουσα της Πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Επρόκειτο για μια «στοχευμένη επίθεση εναντίον της Κάπιταλ Γκαζέτ», είπε ο Μπιλ Κραμπφ, αξιωματικός της αστυνομίας στην Αννάπολις, προσθέτοντας πως η εφημερίδα είχε δεχθεί απειλές μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Τέσσερα από τα θύματα του ενόπλου υπέκυψαν επιτόπου, το πέμπτο υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, πάντως ελαφρά.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν ο δράστης της επίθεσης, που χρησιμοποίησε τουφέκι, είχε στόχο συγκεκριμένους δημοσιογράφους ή τους εργαζόμενους στην εφημερίδα συλλήβδην. Οι αστυνομικοί που διενεργούν την έρευνα εστιάζουν στη σχέση του δράστη με την εφημερίδα.

Ο δράστης, που ζει στο Μέριλαντ, κατονομάστηκε από την ίδια την Κάπιταλ Γκαζέτ και την εφημερίδα Baltimore Sun ως Τζάροντ Ράμος. Οι δύο εφημερίδες επικαλέστηκαν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Το 2012, ο Ράμος είχε κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Έρικ Χάρτλι, τότε δημοσιογράφου της Κάπιταλ Γκαζέτ, και του Τόμας Μάρκαρτ, τότε διευθυντή της εφημερίδας. Το 2015, η δικαιοσύνη δικαίωσε την εφημερίδα και τον πρώην συνεργάτη της, σύμφωνα με τη Μπάλτιμορ Σαν, στην οποία ανήκει η Κάπιταλ Γκαζέτ.

YN 2018 06 28 23.38.37

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ