«Πόλεμος» Τραμπ - Πελόζι για την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία

«Πόλεμος» Τραμπ - Πελόζι για την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία

Νέα «κόντρα» ξέσπασε μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι μετά τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο πρώτος με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


Ο Τραμπ επανέλαβε ότι δεν άσκησε «την παραμικρή πίεση» στην Ουκρανία. «Δεν υπήρξε η παραμικρή πίεση"», είπε πολύ εκνευρισμένος, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τη Νέα Υόρκη. «Είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην αμερικανική ιστορία (...) Είναι ντροπή», πρόσθεσε.


Σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, τα μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν αυτόν τον διάλογο με τον Ζελένσκι σαν «μια συνομιλία βγαλμένη απευθείας από την κόλαση» ενώ το απομαγνητοφωνημένο κείμενο δείχνει, όπως υποστηρίζει, ότι ήταν «μια ανώδυνη συνομιλία».


«Ένα μέρος του προβλήματος συνδέεται με τα Fake News (...) Υπάρχουν πολλοί διεφθαρμένοι δημοσιογράφοι», συνέχισε.


Σημειώνεται πως το απομαγνητοφωνημένο κείμενο δείχνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον Ζελένσκι να ερευνήσει την οικογένεια του Τζο Μπάιντεν, του πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020.


Από την πλευρά της η Νάνσι Πελόζι θεωρεί ότι η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τον περασμένο Ιούλιο ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του, το περιεχόμενο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνει ότι είναι αναγκαία η διεξαγωγή έρευνας για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.


Το κείμενο αυτό επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος Τραμπ υιοθέτησε μια συμπεριφορά που «υπονομεύει την ακεραιότητα των εκλογών μας, την αξιοπρέπεια του αξιώματός του και την εθνική ασφάλειά μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πελόζι.


Από την πλευρά του, ο Μιτ Ρόμνεϊ, που το 2012 ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του για αυτήν την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.


«Η αντίδρασή μου είναι η ίδια με εκείνη των προηγούμενων ημερών: είναι βαθύτατα ανησυχητικό και θα δούμε πού θα οδηγήσει», είπε στο CNN ο γερουσιαστής από τη Γιούτα.


Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε σήμερα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ θα πρέπει να αυτοεξαιρεθεί από τις έρευνες που σχετίζονται με την Ουκρανία, επειδή ο Τραμπ είχε πει στον Ζελένσκι, ότι θα επικοινωνούσε μαζί του σχετικά με το θέμα του Τζο Μπάιντεν.


«Ο πρόεδρος έσυρε τον υπουργό Δικαιοσύνης σε αυτόν τον κυκεώνα. Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει, είναι να αυτοεξαιρεθεί ο Μπαρ μέχρι να ξεκαθαρίσουμε την υπόθεση», ανέφερε ο Τζέρι Νάντλερ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS