Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο Ιράν

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο Ιράν

Διπλή επίθεση στο κοινοβούλιο της Τεχεράνης και το μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί, του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, πραγματοποίησαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Συνολικά 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων οι τέσσερις δράστες, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 39.

Για περίπου τέσσερις ώρες δύο ένοπλοι μαχητές του ISIS παρέμεναν οχυρωμένοι στο κοινοβούλιο, περικυκλωμένοι από δυνάμεις ασφαλείας.

Το χρονικό των επιθέσεων

Τέσσερις δράστες επιτέθηκαν εναντίον του κοινοβουλίου, όπου ένας εξ αυτών ανατίναξε εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Ένας φρουρός ασφαλείας σκοτώθηκε και τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως οι δράστες της επίθεσης εισήλθαν στο κοινοβούλιο από την κύρια είσοδο ντυμένοι γυναίκες. Ο υπουργός πρόσθεσε πως ένας από τους δράστες πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα στο κοινοβούλιο, ενώ ένας άλλος πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Σύμφωνα με ορισμένα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των τρομοκρατών που είχαν οχυρωθεί στους επάνω ορόφους ενός κτιρίου του κοινοβούλίου, όπου οι βουλευτές συνέχισαν ωστόσο τη συνεδρίασή τους υπό τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί.

Κάποια στιγμή ο ένας από τους δράστες βγήκε στη λεωφόρο που περνά κοντά στο κοινοβούλιο και πυροβόλησε τους περαστικούς. Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον του, αναγκάζοντάς τον να επιστρέψει στο εσωτερικό του κοινοβουλίου.

Νωρίτερα, στο μαυσωλείο του ιμάμη Χομεϊνί, όπου ρίχτηκαν πυροβολισμοι, μια γυναίκα ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη έξω από το κτίριο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χλμ., στη νότια Τεχεράνη, μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων.

Το ιρανικό υπουργείο Υπηρεσιών Πληροφοριών ανακοίνωσε πως «μέλη μιας τρίτης ομάδας τρομοκρατών συνελήφθησαν πριν μπορέσουν να πραγματοποιήσουν επίθεση».

«Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν στο μνημείο του Χομεϊνί και στο ιρανικό κοινοβούλιο στην Τεχεράνη» μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιθέσεις στο μαυσωλείο του Χομεϊνί πραγματοποιήθηκαν από δύο καμικάζι βομβιστές.

Τέτοιες επιθέσεις είναι σπάνιες στην Τεχεράνη. Οι τελευταίες είχαν πραγματοποιηθεί στα χρόνια που ακολούθησαν την ισλαμική επανάσταση του 1979, κυρίως από την ένοπλη οργάνωση Μουτζαχεντίν του Λαού. Το Ιράν εμπλέκεται στον πόλεμο που διεξάγεται στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία είχε ήδη αναλάβει την ευθύνη για ενέργειες στο Ιράν κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

https://www.youtube.com/watch?v=GnWK4wUbTuY

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Η βομβιστής αυτοκτονίας μετά την επίθεση

fotografia drastis iran2

 


Πηγή: Reuters

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ