Πιέσεις από τον Λευκό Οίκο για την έρευνα στο Ίδρυμα Κλίντον καταγγέλλει στέλεχος των Δημοκρατικών

Πιέσεις από τον Λευκό Οίκο για την έρευνα στο Ίδρυμα Κλίντον καταγγέλλει στέλεχος των Δημοκρατικών

Πιέσεις από τον Λευκό Οίκο στις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, προκειμένου να διερευνήσουν καταγγελίες για διαφθορά στο Ίδρυμα Κλίντον κατήγγειλε ο Άνταμ Σιφ, ηγετικό στέλεχος των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως μεταδίδει το CNN.

Το αναφερόμενο ίδρυμα έχει συσταθεί από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, αλλά και την Χίλαρι Κλίντον.

«Εάν πραγματοποιούν έρευνα για την Χίλαρι Κλίντον, αυτό δεν είναι ιδιοφυές» δήλωσε ο Σιφ σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου CNN σχολιάζοντας την ανάρτηση που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, το Σάββατο στο Twitter, υποστηρίζοντας ότι είναι «ευφυής».

Η έρευνα διεξάγεται όχι “επειδή προέκυψαν νέα στοιχεία, αλλά επειδή ασκήθηκαν πιέσεις από τον Λευκό Οίκο για την διεξαγωγή της,” πρόσθεσε ο Σιφ.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ερευνών των ΗΠΑ (FBI) διερευνούν εάν στους δωρητές του αναφερόμενου ιδρύματος, δόθηκαν παράνομα υποσχέσεις ή εάν είχαν ειδική επικοινωνία με την Κλίντον, την περίοδο που ασκούσε τα καθήκοντα της υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ. Παράλληλα, διερευνάται το ενδεχόμενο παρατυπιών στην διαδικασία χειρισμού των δωρεών, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου στο CNN.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι δεν έχει διευκρινιστεί εάν υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο, το οποίο ενεργοποίησε την διεξαγωγή της παρούσας ομοσπονδιακής έρευνας, καθώς μία έρευνα είχε ξεκινήσει πριν από τις εκλογές του 2016, ενώ δεν ολοκληρώθηκε.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις, επικαλούμενο την πρακτική που ακολουθείται για την μη επιβεβαίωση ή την άρνηση της διεξαγωγής ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Επίσης, τις εξελίξεις αρνήθηκε να σχολιάσει και το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στο Αρκάνσας.

Ο Σιφ δήλωσε επίσης, ότι κατά την άποψή του κι άλλες έρευνες συμπεριλαμβανομένης και της αξιολόγησης από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, των στοιχείων για την υποτιθέμενη σχέση μεταξύ του Ιδρύματος Κλίντον και της συμφωνίας για την εταιρία Uranium One από την εποχή του πρώην προέδρου Ομπάμα, που υποκινήθηκαν από τους Ρεπουμπλικάνους στην Βουλή των Αντιπροσώπων, αποτελούν “ένα νεύμα προς τον Λευκό Οίκο.” Ο Σιφ υποστήριξε ότι η τακτική αυτή, υποβαθμίζει την ανεξαρτησία του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε πιεστικές ερωτήσεις για αποδείξεις που να συνδέουν την έρευνα για το Ίδρυμα Κλίντον με τον Λευκό Οίκο, ο Σιφ επικαλέστηκε αναρτήσεις του προέδρου Τραμπ στο Twitter. “Πρόκειται για μία ανταπόκριση στις αναρτήσεις του προέδρου στο Twitter, στις προειδοποιήσεις του, αλλά και στις πιέσεις του. Επίσης, λέω και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ιδιοφυΐα η να είναι κυνικός για να το δει αυτό. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, προχωρεί σε αυτές τις ενέργειες ως άμεσο αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούνται από τον Λευκό Οίκο,” υπογράμμισε ο Σιφ.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Τραμπ εμφανίστηκε να δηλώνει ότι επιθυμεί ακόμη να συναντήσει την ομάδα έρευνας του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ για την έρευνα που σχετίζεται με την Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στην εξοχική κατοικία του Αμερικανού προέδρου στο Καμπ Ντέιβιντ.

Στις ίδιες δηλώσεις, ο πρόεδρος Τραμπ πρόσθεσε ότι «δεν υπήρξε συνωμοσία» με την Ρωσία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ