Χάγη: Πέθανε ο Κροάτης στρατηγός Σλόμπονταν Πράλιακ που ήπιε δηλητήριο

Χάγη: Πέθανε ο Κροάτης στρατηγός Σλόμπονταν Πράλιακ που ήπιε δηλητήριο

Πέθανε τελικά  σε νοσοκομείο της Χάγης ο Σλόμπονταν Πράλγιακ, 72 ετών, διοικητής των δυνάμεων των Κροατών της Βοσνίας στη διάρκεια του πολέμου. Ο Πράλγιακ κατάπιε σήμερα δηλητήριο κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, που επιβεβαίωσε την καταδίκη του σε 20 χρόνια κάθειρξη, στο εφετείο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, σύμφωνα με το επίσημο κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina.

Ο θάνατός του είχε μεταδοθεί από πολλά κροατικά ΜΜΕ προτού επιβεβαιωθεί από το Hina, ενώ νωρίτερα η ολλανδική αστυνομία κήρυξε τόπο εγκλήματος την αίθουσα του δικαστηρίου όπου ο Πράλγιακ κατάπιε το δηλητήριο.

Ο Σλόμπονταν Πράλγιακ, 72 ετών, φώναξε «Ο Πράλγιακ δεν είναι εγκληματίας. Αρνούμαι την ετυμηγορία σας» που επιβεβαίωνε την καταδίκη του σε κάθειρξη 20 ετών. Στη συνέχεια έβγαλε από την τσέπη του ένα φιαλίδιο και κατάπιε το περιεχόμενο μπροστά στις κάμερες που κατέγραφαν το περιστατικό.

https://www.youtube.com/watch?v=wbeS54_OmIw

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ