Παρουσιάζεται σήμερα στη Βουλή το κατηγορητήριο κατά του Τραμπ για το ουκρανικό ζήτημα

Παρουσιάζεται σήμερα στη Βουλή το κατηγορητήριο κατά του Τραμπ για το ουκρανικό ζήτημα

Το κατηγορητήριο κατά του Ντόναλντ Τραμπ, για το ουκρανικό ζήτημα, θα παρουσιάσουν σήμερα οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οπως δήλωσε βοηθός κορυφαίου κοινοβουλευτικού στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σήμερα στις 9 το πρωί τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, για την παραπομπή του Τραμπ στην Γερουσία. Οι Δημοκρατικοί ισχυρίζονται πως τα στοιχεία είναι αδιάψευστα και ότι θα μπορούσε να κριθεί ένοχος μέσα σε τρία λεπτά σε δικαστήριο. Ωστόσο, η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, θα λάβει την τελική απόφαση.

Η εφημερίδα «The Washington Post» ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι οι κατηγορίες θα είναι δύο: κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της έρευνας του Κογκρέσου. Παράλληλα τονίζει ότι θα τεθούν σε ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων εντός του μήνα, επικαλούμενη τρεις αξιωματούχους. Οι πηγές της εφημερίδας επισήμαναν ωστόσο ότι τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Δημοκρατικός Ελιοτ Ενγκελ, δήλωσε ότι ο ίδιος και οι πρόεδροι άλλων επιτροπών σκοπεύουν να ανακοινώσουν το κατηγορητήριο («articles of impeachment») σε βάρος του Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου το πρωί.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS